Студентска организација Унија студената ФОН-а ове године организује седми по реду USF Gaming Fair. Пројекат се састоји из два дела – Хуманитарног гејминг турнира, који ће се одржати 25. и 26. марта на две локације у Београду:Regnum Gaming i Game Club Arena и Сајма гејминг и ИТ индустрије који ће се одржати се 2. априла у Карбону.

USF Gaming Fair ј

USF Gaming Fair је пројекат чији је циљ представљање значаја и успеха најбрже растућих индустрија данашњице – гејминг и ИТ индустрије, као и окупљање свих љубитеља видео игара који ће имати прилику да се упознају, размене своја гејминг искуства и такмиче. Овогодишњи пројекат ће, поред главне тематике, допринети ширењу блоцкцхаин екосистема у Србији и подржати развој ове технологије. Оно што карактерише USF Gaming Fair је хуманитарни аспект, који ни ове године неће изостати. Сва прикупљена средства од котизација биће прослеђена породици Павлов преко хуманитарне организације “Срби за Србе” која је усмерена на помоћ социјално угроженим српским породицама широм Балкана.

Хуманитарни гејминг турнир се одржава 25. и 26. марта и окупиће велики број “гејмера” који ће имати прилику да се кроз два дана такмиче у популарним видео играма: CS:GO, League of Legends, FIFA23 i UFC4. Победнике свих категорија очекују вредне награде које су припремили наши партнери.

Сајам гејминг и ИТ индустрије имаће јединствен програм хибридног карактера намењен људима свих генерација, без обзира на то где се налазе на свом каријерном путу. Делегати ће имати прилику да посете штандове компанија из ових области и информишу се о запослењу и раду у њима. У склопу овогодишњег сајма, одржаће се 5 предавања и панел дискусија. Теме о којима ће се причати несумњиво ће бити занимљиве и корисне свима који су заинтересовани за ове и њима сродне индустрије. Компаније ће, поред штандова, имати и своје кутке које ће попунити интерактивним садржајем, где ће делегати имати прилику да се опусте и забаве током целог дана.

Велики број партнера и пријатеља је и ове године препознао потенцијал и важност УСФ Гаминг Фаир-а и подржао реализацију пројекта. Генерални партнер овогодишњег пројекта је “САМСУНГ“.

Унија студената ФОН-а је организација основана 2016. године са циљем да кроз едукативне и хуманитарне пројекте пробуди тимски дух, друштвено одговорну свест, колегијалност и креативност код младих. Студенти кроз неформално образовање и рад на пројектима у Унији стичу многе вештине које су им од великог значаја како за професионални, тако и за лични развој. Код наших чланова активно подстичемо критичко размишљање, лидерство, проактивност, као и развој комуникационих и организационих вештина. На годишњем нивоу се у оквиру Уније успешно реализује пет пројеката едукативног и хуманитарног карактера: FON Quiz, USF Gaming Fair, Хуманитарни спортски турнир и Хуманитарно StandUp вече.

За додатне информације можете посетити нашу Фацебоок страницу нстаграм профилу USF Gaming Fair или нас контактирати путем мејла: unijastudenatafona@gmail.com.

Извор: Стартуј

Leave a comment