НАПУСТИ ОКВИРЕ РЕАЛНОСТИ – Студенти ФОН-а поново померају границе
Студентска организација ЕSTIEM Локална Група Београд при Факултету организационих наука организује пројекат VISION-Extend your Reality од 19. до 25. марта. Овогодишња тема пројeкaта ће обухватити виртуелну, помешану и проширену реалност.

Напусти оквире реалности и померај границе са студентима

НАПУСТИ ОКВИРЕ РЕАЛНОСТИ – Студенти ФОН-а поново померају границе

ЕSTIEM је Европска мрежа студената индустријског инжењерства и менаџмента која се састоји од 77 локалних група широм Европе. Локална Група Београд постоји већ 16 година и тренутно броји 120 активних чланова, а кроз организовање многобројних пројеката интернационалног типа постаје једна од најистакнутијих у мрежи.

Висион је један од најстаријих пројеката организације ЕSTIEM, који се сваке године одржава у некој европској престоници. Циљ самог пројекта је да студентима приближи актуелне теме из области технологије, економије и друштва. Проширена реалност као тренутно горућа тема, биће им представљена кроз низ радионица и предавања из различитих области у којима има своју примену.

Шта све чека учеснике?
Своје седмодневно путовање кроз виртуелну реалност учесници ће започети радионицама о општој едукацији о VR-у и XR-у и њиховој употреби у пословању и маркетингу, као и радионицом о пројекту MetaHuman Shaman од стране Милана Левнајића. Други дан је резервисан за радионицу годишњег партнера Еstiem-а, компаније Grundfos. Након упознавања са темом, имаће прилику да отпутују у музеје широм света са Витомиром Јевремовићем, оснивачем платформе VR -ALL-ART, путем које се излажу и продају уметничка дела и омогућава виртуелна посета музејима. У наставку пројекта следи низ других радионица о архитектури и филмској индустрији, као и радионица од стране професора са Факултета организационих наука. На крају пројекта студенте очекује релаксирајуће финале са Аном Андонов која ће се потрудити да дочара коришћење ВР-а у психологији, као и значај ВРЕТ технологије у лечењу фобија и анксиозности.

Поред широког спектра знања које ће студенти имати прилику да стекну, очекују их и друге дневне и ноћне активности које ће њихов боравак у Београду учинити потпуним. Кроз туре градом, упознаће се са нашом културом и обичајима, док ће се за ноћни провод по коме смо итекако познати организовати разне тематске вечери, попут интернационалне вечери и вечери филма.

Више информација на сајту – естием.орг.рс, као и на друштвеним мрежама: Facebook – ЕSTIME LG Belgrade, Инстаграм – @estiemlgbelgrade и LinkeIn – ЕSTIME LG Belgrade.

Извор: Стартуј

Leave a comment