Националне стипендије “За жене у науци”, које додељује Л’ОРÉАЛ Балкан, у партнерству са Националном Комисијом за сарадњу са УНЕСЦО-м и уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација, предвиђене су да би се реализовао пројекат интернационалне сарадње Л’ОРÉАЛ-а и УНЕСЦО-а “За жене у науци”, и додељују се у Србији у оквиру овог партнерства.

За жене у науци – национална стипендија 

Како конкурисати за националне стипендије “За жене у науци”
Правилником конкурса прописани су општи услови које кандидаткиња мора да испуни да би њена пријава на конкурс била важећа. Подразумева се и да пријавна документација мора бити комплетна а процедура пријаве у потпуности поштована. Сам формулар пријаве преузима се са сајта (клик на дугме Конкуриши), а све потребне информације о условима, пријавној процедури, и самим стипендијама можете наћи у наставку текста.

О стипендијама

  • Три (3) годишње стипендије се додељују научницама у Србији у циљу реализације значајног научног истраживања у области природних наука (укључујући природно – математичке, биолошке и медицинске науке, као и мултидисциплинарна подручја) које ће бити спроведено у Србији.
    Свака стипендија износи по ЕУР 5,000.00 у динарској противвредности по средњем курсу Народне Банке Србије на дан исплате и намењена је за истраживања у Србији.
  • Стипендије ће бити додељене научницама са уписаним или завршеним докторским или пост-докторским студијама.
  • Стипендије ће бити додељене кандидаткињама до навршених 35 година живота у тренутку конкурисања. У складу са тим пријаве кандидаткиња рођених пре 1. јануара 1988. године неће бити узимане у обзир.
  • Кандидаткиње морају имати држављанство Републике Србије и пребивалиште у Републици Србији.

Одабраним кандидаткињама стипендије ће бити додељене на јавној церемонији у месту и у време који ће бити накнадно утврђени сагласношћу партнера на пројекту. У случају да не постоји могућност организовања јавне церемоније, победницама конкурса ће стипендије бити исплаћене у пуној динарској противвредности и њихова имена ће бити објављена путем средстава јавног информисања.

Пријаве кандидаткиња које за потребе истраживања врше експерименте на животињама неће бити узете у обзир.

Пријавна процедура погледај ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment