Хуманитарна организација „Нађи Раула“ из Ниша уз подршку породице Милић и ИТКонект-а из Београда, ове године по пети пут награђује младе и талентоване људе у шест званичних категорија.

Предложите младе и талентоване људе за Награду „Светислав Милић – младима од срца“

Предложите младе и талентоване људе

Награду „Светислав Милић – младима од срца“ покренуо је Јован Милић са жељом да се у друштву промовишу и додатно истичу успешни млади људи.

„Када смо оснивали награду, имали смо на уму само једно, а то је да подржимо младе и талентоване људе из наше државе и региона. Кроз ово признање сваке године промовишемо најузвишеније вредности у нашем друштву и трудимо се да тим младим људима будемо неопходни ветар у леђа“ – истиче Милић и додаје да је ограниченост јако лоша по друштво: „Знате, затворени и ограничени људи гуше се у незнању и крећу се путем који их води у амбис несреће. Зато је важно да негујемо отвореност младих људи, отвореност да расуђују и да буду слободни, а да не бисмо били у поменутом амбису несреће потребно је да улажемо у будућност сваког здравог друштва, а то су млади и талентовани људи.“

Награда „Светислав Милић – младима од срца“ додељује се у шест категорија: наука и образовање, култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт, институција године и специјално признање. Сваке године додељује се и Плакета мира, појединцима који својим радом побољшавају положај младих. Од пре две године, одлуком комисије додељује се и медаља хуманости. Признања се додељују ученицима, студентима и младима до 35 година старости.

„Позивамо заинтересована физичка и правна лица да пошаљу своје предлоге. Неопходно је да попуне формулар и да исти пошаљу на адресу:
sma.nominacije@gmail.com.  Конкурс за доделу Награда “Светислав Милић – младима од срца”, отворен је до 1. октобра, а имена добитника биће саопштена у првој недељи новембра, док је свечана додела заказана за другу недељу новембра на великој сцени Народног позоришта у Нишу” – закључује Милић.

У претходним годинама награђено је 40 појединаца и институција, међу којима и: Њ.С. Патријарх српски господин Порифрије, Њ.К.В Принцеза Љубица Карађорђевић, прослављени кошаркаш Стефан Јовић, др Маја Мијајловић, Вељко Ђурић, Емилија Јовановић, Лука Радичевић, Јана Драговић, Факултет уметности у Нишу, Центар за таленте Чачак, Математичка гиманзија у Београду и други. За награду „Светислав Милић“, према правилнику Награде могу се предложити појединци и/или институције. Кандидати не могу самостално да се пријаве.

Потребно је послати номинације морају да садрже: кратку биографију кандидата – попуњени формулар пријаве, који је могуће преузети на сајту организације, опис активности, релевантне доказе, односно линкове ка wеб страницама, где се комисија може детаљније упознати са радом кандидата.

Предлоге са пратећом документацијом потребно је послати на мејл:
sma.nominacije@gmail.com најкасније до 1.10.2023. године.

Извор: Стартуј

Leave a comment