Када вам долазе посебни гости у посету често желимо сами да направимо комплетно послужење али да буде иновативно, другачије и да садржи и поврће и месо односно да буде комплетан оброк који ће оставити леп утисак на госте. Тако сам ја размишљала шта да направим за госте и дошла до сјајне идеје рецепта на интернету који сам прилагодила мојим одокативним проценама и настао је сјајан домаћински ручак.

Код чорбице од прокеља потребни су следећи састојци:
- 500 грама прокеља
- 3 шаргарепе и 1 целер
- 1 црни лук и празилук
- першун
- мирођија, бибер у зрну, со, вегета,
- алева паприка слатка и туцана љута
- 2-3 шоље куваног парадајза
- 2 кашике интегалног брашна
Изворни рецепт код ове чорбе је садржао уместо парадјза запршку у виду куваног жуманцета које се испасира са павлаком али овај рецепт са парадајзом је једноставнији због грудвица на површини а и укуснији чинило ми се, и заиста чини чорбицу лакшом за варење.
Код гурманске струце потребни су следећи састојци:
- 200 грама качкаваља
- 100 грама шунке пилеће груди
- 3 шницле белог меса
- 10 дугих шнита кртије сланине попут панчете
- кашика сенфа
- 1земичка потпољена у млеко
- 3 кашике павлаке
- 3 јајета( два кувана и једно умућено)
- калуп тепсија попут векне хлеба

Када све састоје исецкане измешате, компактну масу сипате у калуп који ћете обложити са сланином тако да када се испече добијате векну обмотану сланиницом коју сечете на хоризонталне комаде. Веома је јака, баш гурманска тако да и мало 1 парче је сасвим довољно. Припремите неку лаку салату попут зелене која ће уз освежавајући дресинг разблажити јаку струцу.
Прво лакана, детокс чорбица од прокеља затим гурманска струца и госте ћете домаћински угостити и они ће вам сигурно тражити рецепт. Уживајте и пријатно!
Сузана Марјановић