Када вам долазе посебни гости у посету често желимо сами да направимо комплетно послужење али да буде иновативно, другачије и да садржи и поврће и месо односно да буде комплетан оброк који ће оставити леп утисак на госте. Тако сам ја размишљала шта да направим за госте и дошла до сјајне идеје рецепта на интернету који сам прилагодила мојим одокативним проценама и настао је сјајан домаћински ручак.

unplash.com Лековита чорбица од прокеља и парадајза  одушевиће вас

Код чорбице од прокеља потребни су следећи састојци:

  • 500 грама прокеља
  • 3 шаргарепе и 1 целер
  • 1 црни лук и празилук
  • першун
  • мирођија, бибер у зрну, со, вегета,
  • алева паприка слатка и туцана љута
  • 2-3 шоље куваног парадајза
  • 2 кашике интегалног брашна

Изворни рецепт код ове чорбе је садржао уместо парадјза запршку у виду куваног жуманцета које се испасира са павлаком али овај рецепт са парадајзом је једноставнији због грудвица на површини а и укуснији чинило ми се, и заиста чини чорбицу лакшом за варење.

Код гурманске струце потребни су следећи састојци:

  • 200 грама качкаваља
  • 100 грама шунке пилеће груди
  • 3 шницле белог меса
  • 10 дугих шнита кртије сланине попут панчете
  • кашика сенфа
  • 1земичка потпољена у млеко
  • 3 кашике павлаке
  • 3 јајета( два кувана и једно умућено)
  • калуп тепсија попут векне хлеба
unplash.com Гурманска штруца са сланиницом ће оставити јак утисак на вас

Када све састоје исецкане измешате, компактну масу сипате у калуп који ћете обложити са сланином тако да када се испече добијате векну обмотану сланиницом коју сечете на хоризонталне комаде. Веома је јака, баш гурманска тако да и мало 1 парче је сасвим довољно. Припремите неку лаку салату попут зелене која ће уз освежавајући дресинг разблажити јаку струцу.

Прво лакана, детокс чорбица од прокеља затим гурманска струца и госте ћете домаћински угостити и они ће  вам сигурно тражити рецепт. Уживајте и пријатно!

Сузана Марјановић

Leave a comment