Изложба победничких фотографија конкурса “Бити млад у Србији” биће отворена 9. фебруара у 19 сати у Француском институту у Новом Саду, Булевар Деспота Стефана. Посетиоци ће моћи да виде 19 најбољих фотографија, укључујући и три награђене, као и једну најбољу фотографију аутора са ЕУ пројеката.

Да ли те занима ова изложба фотографија?

На конкурс је пристигло преко 1.000 фотографија, а прво место освојио је управо Новосађанин Милош Крстић са својом фотографијом “Фестивалска еуфорија”.
Остале награде отишле су у Београд. Друго место заузела је фотографија “Жена жени солидарна” Ирене Љубановић, а треће “И шта ћемо сад?” Јане Цекић. У посебној категорији – Најбоља фотографија ЕУ пројекта, награду је освојила фотографија “Амутација не смета развоју снаге”, фотографа Бојана Јоргић из Ниша. Ова фотографија настала је у оквиру пројекта “Адаптивна физичка активност и спорт – млади за младе”, који суфинансира ЕУ кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.
Конкурс су организовали Делегација Европске уније у Србији, National Geographic Srbija, Политикин Забавник и Еразмус студентска мрежа Србија.
Посетиоци ће се, на отварању изложбе, срести са сјајним, успешним младим људима, погледати победничке фотографије, али и уживати у наступу чланица камерног састава, харфе и флауте, Музичке школе Исидор Бајић. Изложба је отвоворена до 19. фебруара.

Leave a comment