СВЕТЛОСНОМ ЧАРОЛИЈОМ ОБЕЛЕЖЕНА КИНЕСКА НОВА ГОДИНА
Кинески фестивал светла до 5. фебруара у Новом Саду и Београду

Фото: Милорад Станковић Изволите на Фестивал!

Пети по реду Кинески фестивал светла почео је у Лиманском паркnnm у у Новом Саду и на Сава Променади испред ,Галерије у Београду. Шаренило светлосних лампиона који су укључени у 17h по нашем времену, а у поноћ по кинеском, обележило је почетак кинеске Нове године.
„Радује ме што је овај фестивал постао традиционалан, што представља радост за децу и све генерације. Сваке године имамо неке новине, нове лампионе, инсталације. Свратите на фестивал и уживајте у магичним лампионима“ изјавио је уметник и оснивач фестивала Слободан Тркуља који већ годинама ужива популарност у Кини и који је представљао Србију у вечерашњем Новогодишњем програму на телевизији ЦЦТВ, најгледанијој емиисји на свету.
Лампиони ће до 5.фебруара сијати сваког дана од 17 часова у Новом Саду и Београду. Улаз за све посетиоце у оба града је бесплатан.
За посетиоце у Београду, унутар Галерије код улаза број 5, сваког викенда до 5. фебруара, у 17 часова биће приређена традиционална кинеска церемонија прављења и припремања чаја, током које ће бити послужени ароматични кинески чајеви, док ће првог дана фестивала посетиоци имати прилику да учествују у курсу израде традиционалне кинеске хране – „думплингс“.
Новосађани ће уживати и у додатним садржајима, јер ће у Лиманском парку бити постављени штандови са традиционалном кинеском храном и сувенирима.
Уживајте у животињском царству, змајевима, магичним јеленима, чудноватим рибама, афричким живитињама и многим другим светлосним инсталацијама. Улаз је слободан.

Leave a comment