Креативност, машта, таленат, илустрације… кључне су речи које описују Дивну, односно Креадивну

Ако сте у потрази за занимљивом илустрацијом, торбом, цегером, ранцем, обавезно баците поглед на Инстаграм профил Креадивна. Тамо вас чекају идеје и предлози Дивне Стефић, младе графичке дизајнерке која је пре неког времена храбро одлучила да се отисне пут предузетничких вода и провери на какав ће одговор наићи њени радови код публике.

Одувек сам волела да се бавим креативним радом и после неког времена лутања и тражења, одлучила сам да следим своје истинске жеље и да упишем графички дизајн на ИТ академији. У време короне, када смо сви били приморани да успоримо и загледамо се у себе, дошла сам на идеју да отворим ИГ страницу и прикажем свету своје радове. Од тада, дакле, постоји Креадивна, а моја очекивања су и више него испуњена – прича нам Дивна.

Позитивне реакције нису изостале и оне су Дивни биле показатељ да је на добром путу.

Иако сам доста размишљала да ли треба да кренем са послом, сама одлука дошла је у тренутку и после, када су почеле да стижу позитивне реакције и утисци, то ми је само дало ветар у леђа да наставим. Увек сам срећна када моји радови некога усреће, а сваки одговор од купца да му се допада оно што му је стигло је за мене нови подстицај да наставим и да радим што више и што боље.

Поред талента, Дивна истиче да су труд и залагање кључни фактори. Добру илустрацију је јако важно на прави начин представити на друштвеним мрежама, бити стално активан у онлајн свету, водити рачуна о свим параметрима, алгоритмима. Тренутно је Инстаграм мрежа где можете да видите њене радове и наручите нешто за себе, или као поклон, а поред онога што је тренутно у продаји, у плану су и илустрације на мајицама.

Од почетка до сада су се оствариле све моје замисли и не могу ни да опишем тај осећај који ме испуни кад само помислим да људи заиста желе да моје илустрације, мој дизајн имају на свом зиду, цегеру, ранцу… У наредном периоду план ми је да се посао прошири, да имам неки свој простор са машинама где бих цео процес могла још боље да радим – објашњава Дивна, а за младе који се као и она некад двоуме да ли да покрену нешто своје, има само једну поруку:

Само пробајте, ништа не кошта ако се отвори Инстаграм страница и избаци пар фотки, радите свакодневно на остварењу својих циљева, чак и ако буде оних којима се ваш производ не допада – то је нормално, превише је различитих људи! Али ако стварно нешто желите, пласирајте и видећете да можете!

Сања Ђукић

Извор фотографија: Приватна архива

 

Leave a comment