Осми по реду „21114 Филм фест” одржаће се у трајању од четири дана и то од 27. до 30. децембра на осам локација по Новом насељу у Новом Саду.

Познат програм „21114 Филм феста” на Новом насељу!

Филм Фест 21114

Посетиоци ће тако уживати најновијим насловима аутора из региона, као и краткометражним селекцијама – Златни Чеп, Трешња_фест и Интернационалној селекцији, али и бројним другим садржајима.

Овогодишње издање фестивала доноси и нови концепт који активира различите, неконвенционалне филмске просторе као што сут: Центар за производњу знања и вештина (ЦПЗВ), Удружење за помоћ ментално недовoљно развијеним особама (МНРО), ветеринарска амбуланта Дарвин, фризерски салон Миле, Отворена читаоница Весне Марковић, ресторан Дука Долар, Геронтолошки центар, али и отворени простори у овом делу Новог сада попут парка Међу брезама и Бинацикла.

Сатница осмог 21114 Филм феста:
Уторак, 27. децембар:

Хероји – 15h, Геронтолошки центар, Бате Бркића 17
Филмски квиз – 17h, Дука Долар, Ђорђа Никшића Јохана 15
Среда, 28. децембар:

Кључ – 15h, Геронтолошки центар, Бате Бркића 17
Златни чеп – 19h, МНРО, Сељачких буна 83
Интернационална селекција 1 – 20h, ЦПЗВ, Булевар Јована Дучића 25
Четвртак, 29. децембар:

Радионица креативног писања – 17h, Отворена читаоница, Сељачких буна 27
Интернационална селекција 2 – 20h, ЦПЗВ, Булевар Јована Дучића 25
Репризе:

Интернационална селекција 1 – цео дан, Дарвин, Бате Бркића 32
Златни чеп – цео дан, фризер “Миле”, Бате Бркића 12
Петак, 30. децембар:

Гејм – 15h, Геронтолошки центар, Бате Бркића 17
Трешња Фест – 18h, парк Међу брезама, Бате Бркића 24 (са дворишне стране)
Репризе:

Интернационална селекција 2 – цео дан, Дарвин, Бате Бркића 32
Златни чеп – цео дан, фризер “Миле”, Бате Бркића 12
Као и претходних година, улаз на све садржаје је бесплатан, а комплетан програм, локације, сатница и бројна изнeнађења осмог, “редизајнираног” филмског фестивала на Новом насељу, доступан је и на Фацебоок и Инстаграм страници Новог културног насеља.

Подсетићемо да је филмски фестивал на Новом насељу, на јединственим локацијама под отвореним небом прошлих година прикупио велике симпатије публике, те је прошлогодишња издања фестивала посетило више од десет хиљада Новосађана.

„21114 Филм фест” једна је од активности у склопу вишегодишње иницијативе Новог културног насеља чији је циљ да овај део Новог Сада добије Културни центар. У склопу ове иницијативе удружење је од 2014. до данас активирало и оживело бројне јавне просторе овог дела Новог Сада. На тај начин, креиран је својеврсни и аутентични простор културе на отвореном уз успешно реализоване бројне уметничке и културне пројекте на локалном и међународном нивоу.

Пројекат је подржан од стране Градске управе за културу, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и дугогодишњих пријатеља фестивала.

Извор: Стартуј

Leave a comment