unsplash. com Шта планирамо за 2023. одину?

Да ли смо дефинисали нове одлуке?

Није једноставно сумирати целу годину  и бити објективан у сопственом случају. Често се дешава да имамо  пуно закључака, утисака и жеља, али када треба да напишемо на папир своје планове, дође до застоја. Не треба одлуке пожуривати, сигурно да не сазревају тако лако. Сачекајмо да нам само дође,  па када се изроди и дефинише жеља шта хоћемо даље да радимо у животу, доћи ће и одлука ускоро. Увек се преиспитајте да ли су то изворно ваше жеље или су несвесно наметнуте. Веома често је тешко задржати фокус на одлуци, зато је битно да се одлука дефинише дуже и да буде резултат аутентичне жеље.

Да ли смо фокус воље усмерили ка циљу?

Када смо донели наше одлуке за нову годину и пренели их јасно на папир, можемо да одахнемо. Погледајте да ли сте их добро посложили, како вам изгледају када их прочитате, јесу ли довољно јасне,  остварљиве, реалне. Најбитније је да ли је то оно што желите и да ли је то реално могуће. Да ли ви довољно желите и можете  практично да реализујете своје одлуке?

Да ли смо направили план реализације?

Када смо потврдно одговорили и на претходну фазу, следећа је да реализујемо оно што смо замислили и да направимо план рада. Битно је да план буде прилагођен нашим обавезама, потребама и могућностима и да на реализацији радимо у континуитету. За то нам је потребна истрајна фокусирана  воља којој претходи јасно дефинисан циљ. Напредујемо у реализацији уколико су наше жеље јаке и јасне, уколико је циљ зацртан и уколико смо свесни да се на њему ради континуирано и вредно. Уместо изговора, увек нађи начин да оствариш оно што желиш.

ТаблаКрај  2023 ЦИЉ!

Ради вредно и посвећено на путу ка свом циљу и остварење ће  стићи полако али сигурно. И када наиђеш на препреку, сети се шта те покреће и само настави. На крају сваког напорног рада ужива се у убирању плодова.  Само напред гурајте у својој борби и видимо се на крају 2023. године када будете славили успех!

Сузана Марјановић

Leave a comment