Београдски Сајам образовања EDUFair, традиционални догађај који годинама окупља породице, заказан је за 26. Новембар у хотелу Метропол. Овогодишњи EDUFair биће јединствена прилика за породице да на лицу места добију консултације у вези са образовањем, и то од стручњака из преко шездесет угледних образовних институција из више од десет држава, из Европе и Америке.

Предстојећи EDUFair доноси бесплатне консултације са међународним стручњацима за образовање!

EDUFair

 

 

 

 

 

„Консултације са стручњацима су веома важан корак и могу много да помогну на пољу образовне оријентације, било да породица разматра инострану школу језика, интернат, средњу школу у иностранству или академско усавршавање. Од тестова професионалне оријентације, који су састављени тако да укажу на области на које би ђак требало да обрати пажњу, па преко саветовања у вези са стипендијама, образовним приступима и програмима, консултације помажу у процесу одлучивања и одабира најбоље опције за образовање, због тога су све популарније и постају нека врста породичне традиције и у Србији. EDUFair је јединствена прилика за посетиоце да на једном месту упознају представнике из много угледних образовних институција, да остваре значајне попусте на летње школе страног језика, али и добију саветовање потпуно бесплатно“, најавила је Веселина Тодорова, консултанткиња за образовање испред Интеграледу тима, организатора EduFair-а.

Стивен Кросли, један од челних људи за интернатско образовање из угледне немачке школе Берлин Branderburg International, долази у Београд због ЕдуФаир-а и заједно са осталим учесницима, биће на располагању посетиоцима за консултације. Према досадањем искуству, једно од првих питања родитеља је како да знају да је њихово дете спремно за корак као што је одлазак у иностранство због средњошколског образовања и стицања међународне дипломе.

„Најважније је да дете жели да учини тај корак. Мале су шансе за успех уколико само дете није посвећено овој авантури образовања. Млади људи настављају да уче и да сазревају током тинејџерских година, а модерни интернати су дивна окружења за то. Док је дете у интернату, родитељство се дели између образовног особља и родитеља који су код куће, сви они заједно раде на томе да омогуће да деца буду срећна, безбедна и успешна“, објашњава Стивен Кросли.

Уочи сваког сајма образовања приметне су разлике у програмима између угледних међународних образовних институција и многих школа у Србији. Летњи кампови за учење страних језика посебна су погодност коју нуде школе и сматрају се одличним првим кораком за упознавање са школом, искуством учења ван родног рада, али и развијања социјалних вештина кроз комуникацију са децом из различитих крајева света.

„У летњим школама страних језика, деца су окружена децом свог узраста, са истим или другачијим интересовањима, тако да могу да деле искуства, уче, упознају се са новим културама, док уче нови језик“, рекла је Светлина Абадзхиева, виша консултанткиња за секундарно образовање и летње школе страних језика.

Персонализовани наставни програми, програми за слободно време, програми за време без мобилног телефона само су неки од приступа који се користе у школама које ће посетити Београд поводом EDUFair-а.

„Биће ми задовољство да разговарам са родитељима не само о нашој школи, већ и о интернатском искуству, да их упознам детаљно са предностима ИБ диплома, али и да учествујем у разговорима који су усмерени ка томе да видимо шта би била најбоља опција за њихово дете. Одабир адекватног пута и праве школе је нешто чему смо веома посвећени као едукатори. Фокусирани смо на помагању младим људима, без обзира на то коју школу представљамо на самом сајму“, поручио је Стивен Кросли из Немачке. Поред представника из Немачке, посетиоци ће моћи да се консултују и са представницима интерната из Велике Британије и Швајцарске.

Консултације са стручњацима за образовање на предстојећем EDUFair-у су бесплатне, као и улаз. Пријаве за догађај врше се на сајту edufair.rs.

Извор: Стартуј

 

Leave a comment