Удружење студената информатике ФОНИС пети пут заредом организује програмерско такмичење, Хакатон за средњошколце, 10. и 11. децембра 2022. године. Такмичење је намењено ученицима свих средњих школа на територији Републике Србије које занима свет информационих технологија, који желе да прошире своја знања и практично их примене.

Да ли те занима Хакатон?

 

 

 

 

 

Циљ Хакатона јесте да подстакне средњошколце да се баве програмирањем, као и да се са њим сусретну на мало другачији начин него на часовима у школи.

Хакатон за средњошколце представља програмерско такмичење на коме тимови имају задатак да за 24 часа креирају софтверско решење на задату тему. Током рада, сви тимови ће имати и подршку стручних ментора, који ће бити ту за сва питања и нејасноће, као и да усмере такмичаре. По истеку времена за рад, сваки тим ће презентовати своју идеју и решење пред стручним жиријем. Жири ће на крају одабрати 3 најбоља тима, за која спремамо и вредне награде.

Пре самог такмичења, тимови који прођу иницијалну селекцију имаће прилику да присуствују радионицама. Циљ радионица јесте да учесници стекну нека нова знања и још боље се припреме за сам Хакатон.

Кроз овај пројекат желимо да ученицима приближимо свет информационих технологија и мотивишемо њихов даљи развој у овој области, све уз опуштену атмосферу и дружење са вршњацима сличних интересовања.

Пријаве за учешће на Хакатону су отворене од 3. до 17. новембра на сајту hzs.fonis.rs где можете наћи више информација о пројекту. Такође, обавештења о Хакатону можете испратити и на нашем Инстаграм профилу@hakaton_za_srednjoskolce.

Leave a comment