Фестивал „Позориште чуда“ по други пут у Београду од 10. до 14. новембра

Позориште чуда

 

 

 

Од 10. до 14. новембра, на више локација у Београду, одржаће се „Позориште чуда“- фестивал који на несвакидашњи начин спаја науку и уметност!
Фестивал реализује Лабораторија интерактивних уметности, Факултета драмских уметности у Београду, у оквиру међународног пројекта CURIOUS, који за циљ има приближавање ових дисциплина, те успостављање извођачких уметности као снажног алата за промоцију научних достигнућа која нам могу дати одговоре на кључне изазове данашњице.
Главни програм Позоришта чуда чине иновативни формати – artscience продукције и Augmented Lectures – проширена, сценски уобличена предавања која настају кокреацијом научника и уметника, док ће се пратећи програм фокусирати на промишљање нових могућности и перспектива научне комуникације кроз успостављање дијалога са уметничким праксама.
У оквиру фестивала публику очекује чак 10 извођења у продукцији партнерских организација на пројекту CURIOUS из Србије (Лабораторија интерактивних уметности), Италије (Ардитодесио), Бугарске (Arte Urbana Collectif) и Белгије (Аренберг), које ће их повести на путовање кроз најразличитије научне дициплине и теме- од феномена синестезије, преко порекла светлости, неуобичајене употребе географских карата, унутрашњег живота биљака, до квантне механике и најновијих теорија о настанку Соларног система.

Сви програми у оквиру фестивала су бесплатни, а како бисте сачували своје место, услед ограниченог капацитета, попуните формулар који се налази на следећем линку.
Детаљније информације о програмима доступне су на сајту, као и Инстаграм и Фацебоок страницама ФДУ Лабораторије.
Међународни пројекат CURIOUS подржан је од стране Креативне Европе, Министарства културе и информисања РС, Италијанског института за културу у Београду и ЕУ Делегације у Србији, кроз програм ЕУ за тебе.

Више информација на:

www.projectcurious.eu,
https://fdu.bg.ac.rs/sr/fakultet/laboratorija-interaktivnih-umetnosti/curiouс

 

Leave a comment