Siemens Mobility d.o.o. Церовац позива студенте Електронског факултета Универзитета у Нишу да се пријаве за програм доделе стипендија за јесењи семестар школске 2022/2023. године.

Компанија Siemens Mobility d.o.o. Церовац овим програмом стипендирања жели да пружи подршку студентима са истакнутим академским резултатима и интересом за даље усавршавање у области железничког саобраћаја.

Фото: Омладинске новине/ Марија Ердељи 

 

 

 

 

Критеријуми за пријаву:

  • Просечна оцена 8 током основних или мастер студија,
  • изражене друштвене вештине,
  • интеркултурална компетенција,
  • студенти су били укључени у волонтерски рад

Потребна документација:

  • Мотивационо писмо на енглеском језику,
  • CV на енглеском језику,
  • Потврда о студирању.

Рок за подношење пријава је 15.11.2022. године.

Износ стипендије је 25.000,00 РСД.

Трајање стипендирања: од 6 до 18 месеци.

Стипендије ће доделити селекциона комисија која се састоји од три представника Siemens-а и професора факултета на коме се организује програм стипендирања. Одабир кандидата извршиће се у складу са горе наведеним критеријумима.

Исплата стипендија се врши за сваки месец који студент проведе у програму стипендирања.

Студенти самостално дефинишу план и програм рада уз подршку Siemens-а. Тема завршне дисертације биће дефинисана од стране Сиеменс-а или у изузетним случајевима од стране студената.

Након успешно завршеног програма стипендирања студент потписује Уговор о раду који ће трајати у дужини од минимум двоструког времена проведеног у програму стипендирања или највише 24 месеца.

У овом периоду студент се плаћа по Siemens-овом интерном плану зарада. Ако студент не испуни временски оквир предвиђен Уговором о раду, исплата мора да буде пропорционална. Студент ће провести минимално 200 сати продуктивног рада у Siemens Mobility д.о.о. Церовац током године.

КОНКУРИШИ

Извор: Стартуј

Leave a comment