Осми по реду SICEF Хакатон биће одржан од 4. до 6. новембра 2022. године на Електронском факултету у Нишу и Научно-Технолошком Парку у Нишу. У питању је двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању, у коме учествује осам тимова од по четири члана. Такмичари се пријављују преко апликације која је објављена на сајту Хакатона, месец дана пре такмичења. Једини услов је да такмичари буду студент или дипломирани студент до 29. године живота. Потребно је да пријаве задовоље критеријуме жирија, након чега ће кандидатима бити јављено да ли су изабрани да се такмиче на осмом по реду Хакатону. Добродошли су и такмичари из иностранства којима ће смештај бити обезбеђен.

SICEF Hakaton #8

 

 

 

 

 

 

Тема Хакатон-а биће позната непосредно пред сам почетак такмичења, док су се као теме претходних година нашле апликације за помоћ избеглицама, побољшање услова студирања , допринос спречавању ширења covid-19. Задатак сваког тима је да осмисли апликацију у лично изабраној технологији, која одговара задатој теми и представи је стручном жирију. Жири чине професори Електронског факултета и представници спонзора, а за прва три пласирана тима су обезбеђене вредне награде. Неки од овогодишњих спонзора су, поред годишњих спонзора ingsoftware_ и MVP Workshop, и компаније Cubic MotionDSP, Better Collective, Badin Soft, Webelinx, Executive Digital, endava, flow.Ninja, Startuj I HelloWorld. На Хакатону такмичарима је поред преко потребног интернета и простора за рад, обезбеђена храна током целог трајања такмичења, као и Соба за забаву (Fun Room) како би се одморили и добили нове идеје.

Главни организатор Хакатона – SICEF (Студентски Иновациони центар Електронског факултета у Нишу) је организација која је формирана да би допринела студирању и усавршавању студената техничких факултета и популаризовала струку инжењера. Са истим циљем позивамо све заинтересоване такмичаре да се пријаве до 25. октобра и стекну нова пријатељства, знања и искуства!

Пријаве су отворене на овом линку.

За више информација такмичари могу посетити званични сајт Хакатона као и facebook страницу:

http://hakaton.sicef.info/

Извор: Стартуј

Leave a comment