Информациони центар Европске уније и Отворена комуникација расписују конкурс за девету генерацију полазника и полазница „Европске школе дебате”. На конкурс се могу пријавити искључиво средњошколци и средњошколке и студенти и студенткиње са територије Србије.

Европска школа дебате

 

 

 

Изабрани кандидати и кандидаткиње ће похађати радионице о вештини дебатовања, аргументацији, јавном наступу и функционисању Европске уније, европским институцијама као и процесу ЕУ интеграција.
Три групе полазника и полазница у Београду, Нишу и Новом Саду похађаће укупно осам радионица, од новембра 2022. до фебруара 2023. Радионице ће се одржавати уживо једном недељно, сваке суботе у трајању од 3 сата.
Предавања ће водити искусни тренери и тренерице дебатних вештина који су освајали награде на дебатним такмичењима у Србији и иностранству. Након радионица, полазници и полазнице ће имати прилике да учествују у дебатном кампу и јавним дебатама широм Србије.
Конкурс је отворен до среде, 26. октобра 2022. године. Пријаве се врше искључиво путем онлине формулара који можете пронаћи ОВДЕ.
Трочлани жири састављен од дебатних тренера вршиће избор нових кандидата и кандидаткиња Европске школе дебате.
Преко 800 дебатера и дебатерки већ су похађали овај програм и из њега понели најбоља искуства и стекли нове вештине.
Европска школа дебате је пројекат који организују Информациона мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца/-ки и студената/-киња о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.

 

Leave a comment