У претходној позоришној сезони били смо сведоци разних ситуација, наравно, у позитивном контексту.

Сведочили смо руским зимским путешествијама величанствено трагичних ликова, естетским краљевским драмама које носе болне, актуелне политичке поруке, проблемима омладинаца са изостављеном одговорношћу одраслих и ритању у стомак: и то нас је болело.

Новосадско позориште ове недеље представља своја најбоља извођења из сезоне 2021/22., те они који су је пропустили, могу је надокнадити, и то на велико.

Упозорење: ових дана чека вас озбиљна разноликост на нашој сцени.

Mини сезона Новосадског позоришта

 

 

 

11. октобар

В.Шекспир: Ричар ИИИ

Првонаграђена представа младеновачког позоришног фестивала под називом „Театар у једном дејству“, први пут на новом репертоару Новосадског позоришта. Краљевска драма која оставља без даха, и то у главној улози са Арпадом Месарошем, који је ове године номинован за награду „Патакијев прстен“.

12. октобар

Ана Терек: Невидљива деца

Неколицина клинаца на игралишту: иако је ово виђење нове драме Ане Терек, закључак води ка мрачним и прљавим греховима. Новосадска публика први пут има прилику да види представу у текућем месецу, пошто ће се у октобру играти још само у Брашову и Суботици.

13. октобар

Илдико Ловаш: Кад те Бог ритне у стомак

Најновије дело Андраша Урбана, које је настало у копродукцији са позориштем „Деже Костолањи“ из Суботице. Пет разлога зашто треба да погледате ову представу: доживећете „кошмар“ Гезе Чата, његове мајке, супруге и кћерке, чекају вас лепе вести у вези са војвођанским ауторкама, јер Ливиа Банка такође је номинована за награду „Патакијев прстен“.

15. октобар

Достојевски: Идиот

Поново је на репертоару једно од ремек-дела руске књижевности, у главној улози са Габором Понго. Узвишени идеали, борба мушкараца око једне жене и борба једног човека за цео народ (ако не и цело човечанство). Представа је на репертоару у суботу, а по жељи и са титловима на енглеском језику.

Leave a comment