Позивамо вас на трибину Женске иницијативе под називом ПИНК ФЛАГ: Репродуктивно здравље, која ће се одржати 04. октобра 2022. године у Ректорату Универзитета у Новом Саду са почетком у 17 часова.

Прва трибина Женске иницијативе и бесплатни ПАПА тестови

Прва трибина Женске иницијативе и бесплатни ПАПА тестови

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колико су важни редовни гинеколошки прегледи, како на развој утичу спољни утицаји и да ли је то заиста сензационалистичка тема, биће теме прве трибине Женске иницијативе!

Саговорици трибине:

  • Ива Парађанин, новинарка
  • Добрила Марковић, испред удружења грађана Слобода нема цену
  • Др Дејан Нинчић, Прим. dr sci. мед. ординације Eurolab
  • Јована Мрдаљ, модераторка трибине испред Женске иницијативе

Прошло је преко годину и по дана од одрживости Женске иницијативе на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, и за то време биле смо део великих пројеката, трибина, фестивала који су, као и ми, из сваког угла стварали сигуран простор за девојке, жене које желе да уче, сазнају нешто ново за себе и ураде нешто добро за своје тело. Велики број организација као и образовних установа како у нашој земљи тако и у региону, пожелели су да концепт спроведу за своје колегинице, студенткиње, ученице и тако заједно са њима утичу на стигматизацију теме менструације. Кроз рад, поред залагања за бесплатне хигијенске улошке, веома често причају о свим променама које нам доноси менструација, као важан део наших живота. Брига о репродуктивном здрављу жена почиње још у детињству, а наследни и спољни утицају врло често утичу на нормативни развој девојчица.

Поред трибине, учеснице очекују симболични поклони и одређени број ваучера за БЕСПЛАТНЕ ПАПА ТЕСТОВЕ у ординацији Eurolab који ће се насумично налазити на столицама намењеним за публику.

Програм спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, Центром за грађанско деловање из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца и ГМ Оптимист из Горњег Милановца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Више о раду Женске иницијативе можете видети овде.

Извор: Стартуј

Leave a comment