Студентска организација ESTIEM са Факултета организационих наука већ дванаесту годину заредом организује пројекат културног карактера Budi Coolturan. Његов главни циљ јесте приближавање уметности и културе младима, као нечега што је њима веома блиско и што је неизоставни део сваког аспекта њиховог живота. Budi Coolturan ће бити одржан од 14. до 16. октобра, а ове године прилику да слушају и уживају у говорима наших најпознатијих уметника имаће не само студенти, већ и средњошколци са подручја Београда.

Budi Coolturan 2022 – Авангардни умови: Слобода стварања

 

 

Иако догађај већ дуги низ година носи исто име, сваке године га одликује другачија глобална тема. Овогодишња тема јесте Авангардни умови: Слобода стварања, а кроз бројне радионице ће је верно приказати баш такви предавачи са наше уметничке сцене. Акценат јесте на слободи стварања, али и живљења, што ће бити обрађено кроз различите димензије уметности и учесницима пренети врло значајну поруку, а то је управо слобода ума и живот без граница.

Први дан, 14. октобар је резервисан за свечано отварање пројекта, на ком учеснике очекује разнолик и забаван садржај, док је викенд 15. и 16. октобар предвиђен за реализацију предавања и радионица. Неке од тема које ће бити обрађене јесу авангардна мода, слобода говора, музика, глума, уметност перформанса и многе друге. Личности попут Мие Бјелогрлић, Марине Марковић, Бојане Вунтуришевић, Андреја Јосифовског ће кроз причу о свом животном делу приближити учесницима живот уметника, али и открити занимљивости које су утицале на њихово стварање. Овогодишњи новитет јесте АРТ зона, током које ће учесници имати прилику да се опробају у неким од облика авангардне уметности и да на што квалитетнији начин испуне време између радионица.

Уколико сте средњошколац или студент, позивамо вас да нам се средином октобра придружите на сјајном културном пројекту, са ког ћете понети дивне успомене и нека нова знања, али и проширити своје видике и оплеменити дух. Пријаве, које можете пронаћи на овом линку, су отворене од 18. септембра до 7. октобра, стога немојте пропустити прилику да будете део овогодишњег пројекта Budi Coolturan!

Извор: Стартуј

Leave a comment