Конкурс за волонтере за међународни 20. филмски фестивал „Ухвати филм“, који се ове године одржава од 12. до 16. октобра у Културном центру Новог Сада, отворен је до 3. октобра. Сви који би волели да буду део екипе Ухвати филма, а уједно стекну нова познанства и вештине, могу се пријавити на линку, попуњавањем пријавног формулара.

Uhvati film!

 

 

Послови у којима волонтери могу да узму учешће:

ФОТОГРАФИЈА: фотогафисање на Ухвати филм фестивалу, уз менторство професионалне фотографкиње;
ТЕХНИЧКА ПОДРШКА: персонална асистенција, протокол, техничка припрема реализације и организација догађаја, дистрибуција промо материјала, припрема пакета за госте…,

Ухвати филм једини је регионални филмски Фестивал на тему инвалидности. Већ 20. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса, од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Udruge Spirit, а од 2017. у Бањa Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице.

Овогодишњи 20. Ухвати филм је најприступачнији филмски фестивал у региону, будући да је приступачан особама са физичким инвалидитетом, слепима и Глувима. Циљ Фестивала је афирмација домаћих и иностраних играних, документарних и анимираних филмова, чији су актери особе са инвалидитетом, као и промоција могућности и изазова особа са инвалидитетом (са посебним освртом на вишеструко маргинализоване групе) кроз уметност.

Сви детаљи о конкурсу и самом Фестивалу доступни су на http://uhvatifilm.org.

 

Leave a comment