Од силних рецепата највише практикујем да их прилагодим сопственим жељама и могућностима. У зависности да ли нешто волим више или мање, да ли имам одређене састојке и у којој мери, путем одокативних мера правим рецепте по својој мери. Веома често то буде прави погодак и увек знам код којих рецепата могу и колико да одступим од прописаних милитара или грама.

unplash.com Који је рецепт за твој колач?

 

 

 

 

 

 

Како је настала тзв. лажна кремпита? Видим у маркету велико снижење смесе за кремпите и одлучим се да купим сасвим непланирано ову смесу. Убрзо дођох на идеју да искористим пишкоте и кекс које имам од претходне акције. Одлучим се да на дно тепсије поставим кексиће, а на површину преко фила пишкоте умочене у капућино. У сам жути фил додала сам арому банане коју сам имала. Кекс сам прелила са аромом рума, а пишкоте са скуваним капућином. Одлично су овлажили и стопили се са филом, доле су спречили лепљење за тепсију а горе су  пишкоте лепо прионуле уз фил и додатно их можете посути са циметом.

Колач када сложите обавезно оставите у фрижидеру пар сати или чак да преноћи – тада је најлепши. Врло лагана посластица, освежавајућа, не захтева печење и много труда, уз пар корака ето нама кремпите налик Бледској.

Да поновимо градиво, потребни су: 

  • 1 кеса смесе за кремпиту
  • 800 мл хладног млека
  • 2 паковања пишкота
  • 1 паковање мекшег кекса
  • 1 рум арома екстрата и 1 арома по избору
  • цимет
  • укувана шољица капућина

Смућкајте састојке и ето вама посластице налик на чувену словенку у Бледу. Уштеда је максимална, нема шпорета, нема печења. Брзина максимална и ваша посластица није из Бледа али стиже право из снова на ваш сто створена вашим рукама. Уживајте у колачу и позовите госте да вам се придруже!

Сузана Марјановић

 

Leave a comment