Тим H-Bridges је освојио награду “The Best Innovative Design Award” а уједно и друго место на највећем светском такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења IEEE International Future Energy Challenge 2021/2022. Ова награда долази као круна двогодишњег рада и као, сада већ можемо рећи, традиционално добрих резултата које наш тим остварује на овом такмичењу.

Студенти ЕТФ-а освојили друго место на међународном такмичењу –  Фото: H-Bridges

 

 

 

 

 

 

International Future Energy Challenge (IFEC) (http://energychallenge.weebly.com/) је највеће светско универзитетско такмичење из области енергетске електронике у организацији ИЕЕЕ, на којем студент из свих крајева света, представљају своја иновативна решења на унапред задату тему. Овогодишња тема била је израда соларног инвертора снаге 1кW, за прикључење соларних панела на градску мрежу. На пројекту се радило две године, а финална рунда такмичења се одржала од 27-29. јула на Универзитету Тенеси, Ноксвил, САД.

На финалном тестирању, наш тим је у конкуренцији 7 универзитета из целог света показао одличне резултате. Наш прототип је остварио ефикасност од 92% и од стране стручног жирија је похваљен за једноставан, а веома компактан дизајн самог уређаја.

Студенти ЕТФ-а освојили друго место на међународном такмичењу

Фото: Х-Бридгес

Финални пласман тимова на пројекту 2021/2022 погледај ОВДЕ.

Извор: Стартуј

Leave a comment