Двадесете године представљају период током којег се формирамо као личност, сигурнији смо у себе и у своје одлуке – једном речју, одрастамо. У том тренутку наша интересовања долазе до изражаја и откривају нешто више о нама самима, те самим тим усвајамо одређени стил. Било да се ради о музичком, филмском или модном укусу, након много експериментисања постаје јасније шта нас заправо привлачи и у чему се осећамо пријатно и оригинално. У случају да се још увек проналазите и нисте сигурни како би требало да изгледа ваша идеална одевна комбинација, неки од следећих савета вам могу помоћи да дефинишете сопствени модни стил и осећате се пријатно у сваком тренутку. Пратите наведене кораке и постаните прави модни гуру.

Истражујте

Када још увек нисте изградили сопствени стил, не преостаје вам ништа него да експериментишете са различитим комадима гардеробе. Спајаћете неспојиво, угледаћете се на холивудске звезде и омиљене музичаре и у њима проналазити инспирацију. Популарни модни блогови и мреже попут Инстаграма и Пинтереста могу бити места где ћете пронаћи сјајне модне савете и касније их применити, креирајући ваше оригиналне комбинације. На тај начин ћете развијати вашу креативност када је у питању мода, те бити у току са најновијим светским трендовима. Не сумњамо да ћете временом доћи до вашег јединственог стила и са лакоћом уклапати различите комаде гардеробе.

Играјте се аксесоарима

Како је неопходно имати у свом ормару хаљине интересантних кројева, тако је незаобилазан део аутфита упадљив и ефектан аксесоар. Према мишљењу многих стилиста, једну хаљину можете носити на више начина уколико је укомбинујете са различитим модним додацима. Сваки пут ћете изгледати оригинално и другачије, без обзира што на себи имате исту хаљину. Само један комад накита може у потпуности да промени ваш изглед и учини га стилски другачијим. Ове сезоне је посебно популаран практичан и стилизовани буцкет хат модел шешира. У летњим данима ће вас заштити од сунца, а лако ћете га комбиновати са остатком гардеробе. Не заборавите на велике и тамне наочаре за сунце, које ће бити ваш главни савезник, како лети, тако и зими.

Фармерке и други обавезни комади

Постоје одређени комади гардеробе које свако од нас треба да има у свом ормару и са којима никада нећете погрешити. Инвестирајте у њих и увек ћете имати кеца у рукаву – било да сте у журби и касните на посао или једноставно не можете да одлучите шта да обучете за одлазак у биоскоп. Куповином класичних фармерки дубљег кроја или онога који највише одговара вашој фигури, увек ћете имати избор доњег дела комбинације. Остатак предмета ћете лако комбиновати, а могућности су различите. Мала црна хаљина вам можда испрва звучи клише, али заиста представља најједноствнији избор за неки отменији догађај. Додавањем занимљивог аксесоара и ципела направићете комбинацију за памћење. Кожна јакна је још један класик без кога не можемо замислити ниједан ормар који држи до стила. Било да се радни о дневној или вечерњој варијанти, овај комад гардеробе биће вам верни пратилац у безброј ситуација.

Стилизована обућа

Уколико до сада нисте обраћали много пажње на обућу, време је да завирите у ваш ципеларник и откријете који модел вам недостаје. Генерално гледано, потребно је поседовати минимум два пара обуће. Један који ће вам служити свакодневно и где ће акценат пре свега бити на удобности, док ће другити служити вечерњим изласцима и бити више стилизован. У складу са вашим преференцијама, одлучићете се за лаковане оксфордице или класичне црне салонке.

Скупо не значи увек лепо

Да бисте били у току са најновијим модним трендовима и изгледали као модна икона, не морате да трошите гомиле новца и маштате о дизајнерским комадима са модних писта. Нажалост, велики број људи у двадесетима не може себи ни да приушти скупоцене комаде гардеробе, али зато постоји мноштво алтернативних решења. Редовно пратите акције којих готово да увек има свим ланцима који продају гардеробу. Не заборавите на онлајн куповину, тамо ћете веома често проћи повољније него када производ купите директно у продавници. И још један одличан извор оригиналних комада јесу локални брендови чији рад је увек важно подржати. Такође, сецонд-ханд продавнице и пијаце са половном гардеробом могу бити стециште невероватних комбинација и јединствене винтиџ гардеробе. За мало новца ћете бити у прилици да поседујете кошуљу која је сада прави раритет.
Надамо се да сте у претходним редовима пронашли инспирацију која ће вас приближити вашем јединственом стилу и открити неке нове видике.

 

 

Leave a comment