Увече у чашу млаке воде додајте једну кашичицу прах глине. До јутра она ће се растворити и спустити на дно. Промешајте и попијте детокс напитак обавезно на празан стомак. После 20 минута до пола сата можете доручковати.

unplash.com – Јутарњи детокс је веома битан за чишћење организма

 

 

Белу глину је одлично пити једну целу кутију  у периоду на прелазу два годишња доба. У продавници здрахе хране се може пронаћи паковање од око 400 грама за цену од око 500 динара.

Прву недељу  до две –  немојте мешати воду на дну, пијте само површински глину како би се организам навикао. Преостале дане можете промешати и талог са дна шоље и попити цео детокс. Имаћете осећај да вам је апетит мањи и тако ћете одложити доручак. Узимајте их 6 недеља и правите паузу од 15 дана.

Глина је позната још у старом Египту по својим корисним својствима. Велики удео минерала и олигоелемената и енергетска снага чисте организам од токсина и повећавају имунитет. Глину не припремати у металним судовима. Једном искоришћена глина се баца и може бити одлична за заливање цвећа. Временска дистанца између узимања глине и лека мора бити најмање два сата. Сем за детоксикацију, добра је и за испирање усна и против бактерија усне дупље.

Увек их спремати у порцуланским или стакленим посудама. Обавезно је мешати дрвеним или пластичним кашикама или шпатулама! Имајте у виду да се мења хемијски састав беле глине када дође у контакт са металом.

Маска од беле глине за лице такође може бити одлична за лице, храни кожу недостајућим минералом, што омогућује брже зацељивање и редукцију себума. Крајњи исход биће чиста, нежна и затегнута кожа, са умањеним ситним борама уколико једном недељном користиш маску на бази глине.

Ево једноставног рецепта за маску од беле глине за лице.

Неколико кашичица беле глине помешати са млаким чајем од камилице или дестилованом водом да се добије паста. Нанети четкицом маску на лице и врат у танком слоју. Сачекати 10-15 минута да се осуши, испрати млаком и потом хладном водом, да би се затвориле поре.

Бела глина је веома корисна, може се користити за прављење разних ваза, тепсија, предмета за домаћинство и украс, чак и накита а сем тога веома је здрава за унутрашњост организма као и за његову спољашњост тј. блиставу кожу.

Будите ми здрави, у складу са природом  и пробајте белу глину! 

Сузана Марјановић

 

 

 

Leave a comment