У уторак, 5. јула од 20 часова у Омладинском центру ЦК13 ће се одржати промоција књиге:

“У кући од људске коже” Владимира Милојковића

У питању је Милојковићева трећа збирка поезије која је изашла је прошле године у издању издавачке куће “Пресинг”.

kkkkkk

 

 

 

 

Владимир Милојковић је рођен 1978. године у Суботици. Дипломирао је на Педагошком факултету у Сомбору 2014. године на департману за уметничке предмете из области сликарства. Исте године објавио је прву самосталну збирку сигналистичке поезије „Разговор са Хертом“, углавном инспирисан радом немачке књижевнице Херте Милер. Збирка је награђена 2014. године на конкурсу за младе ауторе – „Првенац“ у организацији СКЦ Крагујевац, као најбоља необјављена прва књига поезије.

Након тога почиње сарадњу са сигналистичком групом и библиотеком Сигнал из Београда на позив Мирољуба Тодоровића, у оквиру које је објавио више радова у публикацијама „Магија сигнализма / The Magic of Signalism (2016.) и „Визије сигнализма/Visions of Signalism“ (2017). Његов рад надаље постаје мултимедијалан и ангажован.

Милојковић је био учесник књижевних колонија и радионица у организацији ЦК13, као и поетских читања ’Поезија у Кући’ (НС), ’АРГХ!’ (БГ), ’TraNSporteri/ TraNSzportőrök’ (НС), итд. Значајније публикације у којима се појављују његови радови су свакако и зборници социјалне и ангажоване поезије “До зуба у времену” (2014) и “РЕЗ” (2016).

Leave a comment