Пред 15 хиљада Новосађана, са 10 концерата у два дана завршен је овогодишњи Блоксток фестивал. Након две године паусе, један од најстаријих новосадских фестивал поново је одржан у Железничком парку и то у великом стилу.

“Сви музичари у Новом Саду то знамо, овај Фестивал расте иż године у годину, а последњих пет година је достигао озбиљан ниво. Ово се дешава само у Новом Саду, да можете да имате овако добре свирке, у парку, бесплатно”, каже фронтмен бенда Перо Дефформеро, Горан Бишевац.

Током претходна два дана у новосадском Железничком парку смењивали сус е најпознатији хитови неких од највећих новосадских бендова. Од Лове хунтерса, са којима смо обележили 35 година постојања групе, преко Атхеист рап-а и Гриве све до Ритма нереда.

“Немам речи којима могу да опишем колико је битно што се Блоксток вратио у парк из ког смо све и почели. Последња два нас само преплављују емоције када видимо да колико је деце на овим концертима, колико је родитеља са читавом породицом, колико младих. Управо ово је суштина Блокстока, ово је комшијска прича, ово је градски фестивал и зато вероватно овако дуг ои траје”, каже један од организатора Фестивала, Марко Танчик.

Обе фестивалске вечери отварали су демо бендови, који су за наступе изабрани на конкурсима који су претходили одржавању фестивал. Друге вечери ту прилику имао је бенд Прљава фреквенција.

„Разлог зашто смо се пријавили на овогодишњи “Блоксток” је вишеслојан. Сви у бенду смо такорећи деца “Блоксток-а”, од малена одрасли на свиркама. Када се указала прилика да покажемо шта знамо, нисмо могли да је пропустимо. Радујемо се наступу на великој бини раме уз раме са бендовима уз које смо одрасли. Наступ на овако култном фестивалу за нас представља огромно усхићење, остварење дечачких снова и битну прилику да се представимо и покажемо шта знамо широј публици“, објашњава Радован Максимовић, из Прљаве фреквенције.

Традиционално, и ове године првог дана фестивала хајлајт је био долазак велике мото поворке Мото уније Војводине са више стотина мотораша, као партнера Фестивала, након чега су организатори додели плакете захвалности партнерима Блокстока и људима који су га основали.

А, онда су се концерти наставили до 1 сат ујутро уз добро познату квартовску слику: хиљада људи, шутке и бакље.

„Одлична је енергија како на бини, тако и испред бине. Сваки пут се најежим. Зато је ово најбоља журка“, додаје Александар Попов, др Поп из бенда Атхеист рап.

Део одрастања у Блоку, овај фестивал већ 20 година активно промовише како новосадске, тако и регионалне бендове. У склопу обележавања својеврсног јубилеја и у част повратка у Железнички парк након две године измештања услед пандемије, овогодишњи Фестивал трајао је два дана уз наступ искључиво новосадских бендова.

Фото: Zhukov Studio

Leave a comment