Удружење Хила позива све заинтересоване да се пријаве за учешће у летњем онлајн курсу Радионице креативног писања и читања кратке приче.

Радионица креативног писања, летњи курс

Радионица креативног писања

Фото: Pixabay

Радионицу креативног писања већ девету сезону воде писац Срђан Срдић и Владимир Арсенић, књижевни критичар, преводилац и уредник часописа Улазница. Срдић и Арсенић познати су и као идејни творци и власници издавачке куће Партизанска књига.

Радионица траје од почетка јула 2022. до краја септембра 2022. Сусрети се одржавају сваке друге суботе, онлајн. Укупна цена тромесечног курса износи 12.000 динара (у три месечне рате).

Курс подразумева вежбе из креативног читања и писања, контакте с издавачима и уредницима у земљи и региону, као и објављивање најбољих радова у штампаној брошури и на интернету.

Након првих осам сезона, неке од насталих прича награђене су и похваљене на релевантним локалним и регионалним конкурсима (Апатин, Загреб, Пирот, Кикинда), читане на књижевним вечерима у седам градова Србије (Кикинда, Зрењанин, Панчево, Београд, (Пожаревац, Нови Сад, Сомбор), а објављене су и збирке прича Елвира је сањала Владимира Булатовића, Изохипсе Дениса Чокића, Смрт у Башаиду Мирослава Ћурчића, Свака добија Димитрија Буквића, Пустите им лагану музику Драгане Мокан, Продужетак врсте Миљана Милановића и Неки други Љиљане Д. Ћук, некадашњих полазника Радионице.

Сви заинтересовани могу да пошаљу свој ЦВ и мотивационо писмо на e-mail hilazrenjanin@gmail.com најкасније до 26. 6. 2022. године.

Leave a comment