ПОДРЖИМО МЕЂУНАРОДНУ СТУДЕНТСКУ НЕДЕЉУ У БЕОГРАДУ!

ISWiB, познатији као Међународна студентска недеља у Београду, представља омладински фестивал који се традиционално одржава од 2006. године у Београду, главном граду Србије, и овде године је лансирао своју прву цроwдфундинг кампању!

Међународна недеља студената у Београду

 

 

 

 

 

Фестивал је отворен за све младе који имају између 18 и 30 година из целог света и окупља преко 200 младих, укључујући учеснике, предаваче и волонтере. Идеја водиља фестивала је да приближи младе из различитих културних и друштвених средина кроз дружење, али и неколико разноврсних тематских радионица. Кроз ове радионице, блиску комуникацију и сарадњу, интерактивна предавања и разне отворене активности, млади ће бити у могућности да стекну нова знања и размене идеје.
Овогодишња кровна тема фестивала јесу циљеви одрживог развоја, који су дефинисани Агендом 2030 Уједињених нација, док се сам фестивал се састоји из два сегмента: едукативног и забавног.
Како би реализовали тематске радионице и догађај „Српски дан“, организациони тим фестивала покренуо је цроwдфундинг кампању путем сајта Donacije.rs. Циљ кампање је да се прикупи 150 хиљада динара за потребе наведених аквитности фестивала. Више о активностима и облицима помоћи фестивалу можете прочитати у наставку текста.
Српски дан представља догађај који је искључиво намењен промоцији културе, обичаја и вредности српске богате историје и традиције. Дан ће испунити интерактивне радионице и дискусије током којих ће се учесници упознати са српским обичајима, нашом националном кухињом, богатим вокабуларом и изрекама, као и српским начином живота кроз векове.Са друге стране, током вечери ће учесници фестивала моћи да кроз српску традиционалну музику, плес и игру још лепше и боље доживе Србију.
Свака од радионица ће се бавити једним или више циљева одрживог развоја кроз научну, пословну или уметничку призму, а неке од њих су:
Урбан Сустаинабилитy – учесници се суочавају са проблемима „модерних“ градова и проблемима одрживости у истим (вода за пиће, загађење, отпад итд.);
Маркетинг анд Медиа – заступљеност теме одрживог развоја у данашњим медијима, као и начин на који медији извештавају о циљевима одрживог развоја;
Фасхион анд Беаутy – акценат је на брзој моди и освешћивању младих на проблеме које брза мода доноси свету у погледу одрживости;
Глобал стратегy – осмислити стратегију и процесе којима се утиче на свест младих у погледу значаја циљева одрживог развоја као што су смањење глади, родна равноправност, смањење неједнакости итд.
Musical – спој перформативних уметности и одговорног живота који утиче на одрживи развој;
Фестивал је могуће подржати онлине донацијом, донацијом у роби или дељењем информација о кампањи. Више о самим начинима подршке можете прочитати на сајту https://www.donacije.rs/projekat/iswib-festival-2022/.Сваки облик подршке ће бити цењен од стране чланова организационог тима фестивала!

За све додатне информације и питања, можете контактирати организаторе путем друштвених мрежа (Instagram: @iswib_, Facebook: ISWiB, LinkedIn: International Student Week in Belgrade) ili na e-mail: office@iswib.org.
О организатору: Светски омладински талас (СОТ) је омладинско непрофитно и невладино удружење основано 2005. године са идејом умрежавања и оснаживања младих. Наша мисија је успостављање равноправности међу различитим етничким и социјалним групама и решавање свих актуелних глобалних проблема, а нарочито оних који се тичу младих. То управо и чинимо путем најважнијих пројеката организације – Међународна студентска недеља у Београду (ISWiB), Сајам волонтеризма, као и многи други.

Leave a comment