На обронцима Фрушке горе, на 25 километара од Новог Сада и 75 километара од Београда, крај маја биће обележен несвакидашњим спортским догађајем, који ће обрадовати све љубитеље природе, бициклизма, здравог живота и спорта уопште. Од 20.05.2022. – 22.05.2022. Врдник ће постати центар бициклизма и спорта.

Tour De Fruška

Манифестација Tour de Fruška  је манифестација спортско рекреативног карактера намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта уопште, а сви који је посете ће бити у прилици да се такмиче, како у бициклизму тако и у trail спортском изазову. Поред промоције спорта, циљ ове манифестације је и промоција покрајинске привреде, која ће се свим посетиоцима представити на Ноћном Базару, на којем ће своје место за промоцију имати и туристичка област, представљајући културна дешавања, и туристичке организације из целе Војводине.
Када је спорт у питању, као главна ствар манифестације Tour de Fruška , такмичари ће моћи да се пријаве за МТД маратон, рекреативног карактера, trail трку, трку за најмлађе посетиоце „ГАС ГАС“, а као најатрактивнија издваја се прва Е – bike трка „Велика награда Врдника“. За сваку од трка обезбеђене су прве три награде у категоријама за мушкарце и жене. Будући да се манифестација одржава на војвођанској најпознатијој планини, посебан изазов такмичарима и самим тркама предстaвљају стазе, које пружају несвакидашњи визуелни али и спортски доживљај.
Стаза С – 15 километара
Стазу С ће користе trail тркачи за INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE, такмичари за MTB MARATON S као и такмичари за EBike Велику награду ВРДНИКА.
Стаза М – 38 километара
Ову стазу ће користити такмичари за MTB MARATON M.
Стаза Л – 58 километара
Ову стазу ће користити такмичари за MTB MARATON L.
Стаза друмске вожње – 48 километара
На овој стази се неће одвијати званична трка, већ промотивна ДРУМСКА ВОЖЊА, за све аматерске уживаоце планинске вожње бицикла.
Поред великог броја спортиста и пријављених такмичара из целе Србије, региона и Европе, значај ове манифестације, као и колико је и зашто важно да се догоди у месту Врдник препознала је, пре свега, Покрајинска влада АП Војводине, која је главни покровитељ манифестације, затим Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Нови Сад, Туристичка организација Војводине – ТОВ, Туристичка организација Новог Сада – ТОНС, Општина Ириг, Национални парк Фрушка гора, Дом здравља Нови Сад.

ПРИЈАВЕ ТАКМИЧАРА
Колико је манифестација Tour de Фрушка значајан догађај, говори у прилог и чињеница да се до сада пријавило преко 500 такмичара, но како организација жели да овај догађај привуче што већи број посетилаца и такмичара пријаве су отвoрене до почетка манифестације, па тако сви који желе да учествују могу да се пријаве на следећи начин :

НАЧИН ПРИЈАВЕ
Званичне пријаве се врше путем сајта https://trka.rs/event/279/

ИЗНОС СТАРТНИНЕ
2500 рсд до 15.05 / Након тог датума 3500 .рсд.

ШТА СПАДА У СТАРТНИ ПАКЕТ?
Мајица, такмичарски број, финишерска медаља, окрепне станице, сервис за бицикл.
Позивамо вас да будете део ове једниствене манифестације и прве Фрушкогорске бициклистичке трке, како би смо заједно промовисали и подржали, спорт, здрав живот, туризам, домаћу привреду, Фрушку гору и Војводину, а манифестацију Tour de Fruška уписали на мапу европских престижних трка.

 

 

Leave a comment