Пре него што смо одлучили да постанемо успешни у разним областима живота, морали смо упознати себе на том путу.

Да бисмо били у могућности да искористимо свој пун потенцијал најважније је да прво пригрлимо себе такве какви јесмо. Без задршке, несигурности, тегова прошлости, страхова и кривице. Како бисмо испунили своја очекивања и крочили стазом неустрашивости од пораза, важно је храбро корачати пуног срца.

Пре него што похитате другима у загрљај, будите сигурни да сте прво пригрлили себе.

Када кажем пригрлите себе, реч је о прихватању свог бића, без обзира на улоге које сте изабрали да живите у овом физичко-материјалном свету.

На овом путу званом живот, све је променљиво и у складу с природом, зато нам је потребно да освестимо унутрашњи глас, оно ко смо заиста, како би нам на путу у својој кожи било што удобно. Мислим на све оно што се налази унутар нас самих, мисли, емоције, уверења, све што сматрамо својим манама и врлинама. Све оно над чим једино и требамо имати контролу, како бисмо били флексибилни када год пожелимо да нешто променимо у правцу раста, за веће добро себе и других.

Ако сте неко ко радо прихвата себе онаквим какав јесте, аутентичан, свој, ваш је живот испуњен узајмним разумевањем које долази са свих страна. Лако се можете отворити ка другм људима, њиховим манама, врлинама, мислима и емоцијама. С лакоћом ћете разумети суштину бића, након што сте се отворили да спознате сопствену. Ви сигурно не робујете предрасудама, нити служите мржњи и бесу. Ви сте као лептир лагани, и живите низводно без умешаности сумње, ви живите онако како желите.

Имајте на уму да смо сви исти, исто осећамо, мислимо и слично поступамо. То би нам требало послужити као утеха у тренутцима стрепње, очајања, где страх игра главну улогу. Тада знате да нисте сами, на кораку сте до ослобађања онда када приметите да сте упали у вртлог својих мисли које имају негативан утицај на ваше емоције. И сјајна је вест да то можете прекинути истог трена.

Застаните на тренутак и помислите, да ли се свиђате себи такви какви јесте?

У случају да је ваш одговор НЕ, снажно пригрлите себе, све оно чиме нисте задовољни, јер сте управо направили први корак ка промени. Ви сте се суочили са собом, и сјајна вест је да једино ви можете направити промену какву желите. Ни мање ни више, можете постати тачно онакви какви желите бити.

Покрените лавину безусловне љубави.
– Урадите за себе оно што бисте урадили за вољену особу.
– Будите захвални, проживите моменат свог живота као славље, и тако сваког дана.
– Будите нежни према себи, ви сте свој најбољи пријатељ и ослонац.
– Уважите своју вредност непоколебљиво и самоуверено.

Без вас, живот не би знао шта га је снашло.

Када постанете онакви какви желите бити и научите ослушкивати своје унутрашње биће, када без оклевања донесете одлуку да ћете себи бити приоритет, наилазићете на све више људи сличних вама.
То су људи који воле себе. Поштују и воле друге. Не противе се туђим изборима, не покушавају да вас увере да нисте довољно добри, нити да су они бољи од вас.
Уместо тога, они вас инспиришу, подржавају, деле мир са вама и пружају безусловну љубав.
То су људи који су се прво посветили себи како би изградили што квалитетније односе са другима, делују надахњујуће у сваком погледу и радо ће вас упутити на исту путању до звезда.
Препознаћете их по томе што зраче континуираном радошћу, чешће се смеју и уживају у једноставности.
Дочекују вас раширених руку, спремног загрљаја пуног топлине.
И можда ће вас данас одушевити сазнање да сте ви некоме олакшали пут тиме што сте им примером показали како сте прво пригрлили себе.

Чаробно је.

Текст: Јелена Радић

Фотографије: unsplash.com

Leave a comment