Кухиња солидарности НС ове суботе у Црној кући обележава двогодишњицу постојања и рада.

Кухиња солидарности већ две године гради солидарну заједницу и скреће пажњу на друштвене проблеме сиромаштва, бескућништва, неједнакости и теже доступности здраве исхране.

Две године постојања и рада

 

 

 

 

„Пре две године, у јеку пандемије, почели смо да кувамо оброке за наше суграђане који из многобројних и различитих разлога не могу да обезбеде оброк, иако би то требало да буде основно људско право. Почели смо једном недељно са 40 оброка, а сада кувамо два пута недељно по 170 оброка. Наши корисници су често бескућници или људи који немају сталан посао и сигуран кров над главом. Наши корисници су и пензионери са малим примањима, људи који не могу да кувају за себе због болести или неадекватних услова становања, као и породице са више деце и самохрани родитељи. Другим речима, наши корисници су људи у прекарним позицијама насталим у друштву које се не брине за све своје чланове.“ – поручују из Кухиње солидарности.

У суботу од 18h можете доћи на бенефит вечеру, након чега ће уследити музички програм поводом другог рођендана Кухиње. Рад кухиње можете подржати донацијом на самом догађају. У знак захвалности, у замену за донацију, добићете мајице и цегере са поруком: „Нико гладан! Нико без дома!“

Уколико желите да донирате то можете урадити и преко рачуна:
325-9500700045352-36 (ОТП банка)
Сврха уплате: Кухиња солидарности НС
Прималац: Удружење “Омладински центар ЦК13”, Војводе Бојовића 13, Нови Сад
Шифра плаћања: 189 за уплате у кешу, 289 за уплате преко рачуна

Leave a comment