Под слоганом Фобофобија – Страх од страха одржаће се 17. по реду издање Фестивала Интернационалног Студентског Театра (ФИСТ) који традиционално сваке године организују студенти са Катедре за менаџмент и продукцију у позоришту радију и култури са Факултета драмских уметности. Ове године од 7. до 16. маја на простору чак 4 града охрaбрујемо једни друге да заронимо у себе и слободно, без страх, испловимо на површину.

FIRST17

FIST17 Фобофобија

FIST17 ће продукционо бити одржан у складу са концептом зелене транформације, али до сада у невиђеном формату каравана, који ће по први пут од оснивања фестивала бити пред публиком која није само Београдска, већ ће се фестивал десити и у Пироту, Новом Пазару и Зрењанину.

Страх је покренуо многе значајне и велике промене, а да ли је фобофобија храброст или лудост остаје питање на које ће овогодишњи FIST17 проблемски и програмски одговорити кроз свој главни и пратећи програм. Без страха у главном програму учествоваће 6 представа из Румуније, Бугарске, Македоније, Чешке, са новосадске Академије уметности и Фист продукција.

FIST подстиче размену знања, вештина и искуства, промовише нове позоришне форме и позива младе на активизам које се огледа у осмишљавању и писању Зеленог манифеста који ће премијерно бити приказан у среду 20. априла у Галерији Полет у Цетињској 15, где ће посетиоци моћи да дођу од 17h и купе еко производе које продају локални самоодрживи брендови и на тај начин промене своје навике и постану еколошки освешћенији. Приказивање зеленог манифеста биће у 20h а већ од 20:30h почиње журка на којој ће наступати DJ Kimix.

Хајде да заједно учинимо нешто добро за себе и планету на којој живимо, хајде да се не плашимо да мењамо навике које нису добре!

Све информације о фестивалу могу се пронаћи на FIST мобилној апликацији доступној на ИОС платформама App store i Google play, првој студентској фестивалској апликацији, као и на званичном вебсајту фестивала, Инстаграм, Facebook и Youtube платформама.

Leave a comment