Конкурс за извођаче 22. Фестивала уличних свирача – Градић фест
22. Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 25. до 27. августа 2022. године у Подграђу Петроварадинске тврђаве. Овим путем позивамо уметнике и уметнице да се пријаве на конкурс за извођаче који ће трајати до 1. јуна. 2022. године.

Градић фест

Ове године желимо да се осврнемо на почетак, на време када нам нису биле потребне бине и кад су програм фестивала чинили претежно улични музичари и перформери. Програм 22. фестивала ће тако у великој мери оживети атмосферу његових ранијих година.
Позивамо уличне музичаре и перформере који лето проводе у овом делу Европе да нас посете и прикључе се фестивалу, како бисмо заједно прославили 22 године од када је и Нови Сад добио своју тачку на мапи европских уличних фестивала. Позивамо и све остале музичаре и уметнике који желе да свој наступ прилагоде наступу на улици и опробају се као улични свирачи да се пријаве и обогате програм фестивала.
Верујући да град чине његови људи и да људи својим кретањем стварају просторе, и ове године кроз фестивал настављамо иницијативу за оживљавање Подграђа Петроварадинске тврђаве и његове трансформације у пешачку зону и туристички и уметнички кварт.
Пропозиције учествовања
Фестивал уличних свирача већ 22 године негује дух уличне уметности, не ограничавајући жанр нити медиј у којем се уметник/ца изражава, и не делећи уметност на елитну и популарну. Право да се пријаве на конкурс имају сви – појединци/ке, групе или трупе који/е своје извођење или уметност препознају као ону која припада свима, која припада улици. И овогодишњи Фестивал ће свој концепт прилагодити Подграђу Петроварадинске тврђаве, те ће извођачи већином бити постављени на улици, а публика ће бити у истој равни, како и приличи барокном Градићу.
На Фестивалу су добродошли/е сценски уметници/е из свих уметничких или извођачких поља. У складу са потребама уметника/ца као и могућностима Фестивала, ове године нудимо смештај и храну за све уметнике, а позивамо уметнике да у духу традиције уличне уметности, поставе обрнути шешир за добровољне прилоге публике.
Део програма Фестивала уличних свирача – Градић фест ће бити букиран од стране селектора, а овогодишњи програм ће бити подређен извођењу на улици са минималном техничком подршком.
Пријаве за конкурс је неопходно испунити најкасније до 1. јуна 2022, а пријаву је могуће испунити на нашем сајту путем линка. Резултати конкурса ће бити познати 1. јула 2022. Сви уметници/е који буду изабрани за учествовање на фестивалу ће бити лично обавештени о томе. Резултати конкурса ће бити објављени на сајту Фестивала уличних свирача.

Leave a comment