Удружење за Уједињене нације Србије припрема 18. међународну омладинску конференцију „Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2022″, која ће се одржати у Београду од 11. до 15. маја 2022. године.

Да ли те занима ова конференција?

Конференција “Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2022”

Након 18 успешно организованих међународних конференција (2004-2021), БИМУН има велики углед међу успешним студентима и код значајних институција и међународних организација. БИМУН је постао једна од најпрестижнијих конференција Модела УН у Европи и окупља амбициозне студенте и средњошколце из целог света.

БИМУН младим делегатима пружа могућност да у пракси боље упознају актуелна међународна питања и начине њиховог решавања у оквиру УН, да примењују основна дипломатска начела, као и доприноси развијању њихових личних вештина (јавног наступа, преговарања, вођења дебате и постизања компромиса). Студенти и средњошколци преузимају улоге дипломата УН, представљају различите земље и расправљају о актуелним светским темама, у складу са процедуром УН. БИМУН 2022 биће прилика за нова искуства, дипломатске дебате и повезивање младих лидера из Србије и других земаља. Радни језик БИМУН конференције је енглески.

Конференција “Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2022″

Конференција “Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2022” (11 – 15. мај 2022), биће фокусирана на аспекте теме: „Глобално партнерство и солидарност у изградњи мира и одрживе будућности“.

На конференцији ће бити академска симулација заседања органа УН на теме које можеш погледати ОВДЕ.

Извор: Стартуј 

Leave a comment