Удружење студената технике Европе – Београд, дванаести пут заредом организује семинар дизајна и брендирања, BEST design WEEK, од 14. до 21. маја 2022. године. Семинар је креиран од стране локалне групе БЕСТ Београд и већ дуги низ година успешно напредује и високо се позиционира, како по квалитету образовања које нуди кроз радионице и предавања, тако и по визуелном идентитету, креативности и иновативности.

Дизајн је свуда

Дизајн је свуда, дванаести пут у Београду

Радионице су намењене свим заинтересованим студентима који тек улазе у свет дизајна и брендирања, као и онима који имају искуство, али и жељу да сазнају нешто ново. Циљ пројекта је да се обезбеди бесплатно савладавање, напредовање и усавршавање на пољу графичког дизајна, wеб дизајна, 3Д дизајна, дигиталне фотографије и видео монтаже.

Семинар се састоји из седам радионица на којима се обрађују следеће теме:

  • Graphic Design Basic – радионица на којој се студенти упознају са основама графичког дизајна и коришћењем адекватних софтвера који им омогућавају да лако савладају процес од идеје до реализације.
  • Graphic Design Advanced – представља могућност за студенте који већ имају предзнање на овом пољу, да своје вештине коришћења програма из области графичког дизајна усаврше кроз рад на брендирању – креирању визуелног идентитета.
  • Web Design Basic – студенти ће се упознати са основама wеб дизајна кроз упознавање са могућностима које нуде HTML i CSS. Такође, стећи ће и основна техничка знања о начину функционисања wеб сајтова.
  • Web Design Advanced – намењен је за полазнике који добро познају основе wеб дизајна и који су савладали писање кодова али им је потребна помоћ и додатно знање о могућностима које који нуди ЈаваСцрипт како би учинили свој сајт још бољим.
  • Digital Photography– ако желите да сазнате шта је то потребно за добру фотографију, које су то основе и теоријска знања која ће вам користити и да, коначно, примените своје вештине фотографисања без употребе професионалног апарата, ова радионица је прави избор за вас.
  • Video Editing – у продукцијском смислу монтажа је од кључне важности. Видео и аудио записи су постали масовнији садржај, а сама вештина монтаже траженија него икад пре. За студенте које привлачи монтажа видео и аудио садржаја, као и рад у најкоришћенијем софтверу у те сврхе, ово је дефинитивно прави позив.
    3D Design– циљ ове радионице је стицање знања студената у 3Д дизајну, визуализација пројеката, креирање атрактивних 3Д модела и специјалних ефеката. Студенти ће савладати технике употребе 3Дс Маx програма за 3Д дизајн и пројектовање.

Поред наведених радионица организујемо и дан предавања посвећен трендовима савременог дизајна – Design Insight. Циљ предавања је да подстакнемо креативност студената заинтересованих да се баве дизајном и брендирањем, мотивишемо њихов напредак кроз занимљива предавања предавача и стручњака у својој области. Овим путем желимо да приближимо које су то могућности, нови производи, алатке и технологије у свету дизајна, фотографије и видео монтаже. Предавању ће моћи да присуствују сви учесници, као и заинтересовани студенти који нису учесници радионица, уз пријаву. Пријаве за учешће на BEST design WEEK су отворене од 19. априла до 2. маја на сајту  ОВДЕ где можете наћи више информација о пројекту. Све радионице су бесплатне, а по завршетку семинара, учесници ће добити сертификат о учешћу.

 

Leave a comment