Асоцијација за Афирмацију Културе (АСК) жели да прошири свој тим особама заинтересованим за области у којима делује – омладински активизам, запошљивост младих, заштита животне средине и хуманитарни рад. Тражимо ентузијастичне, посвећене и добро организоване појединце који би допринели бољем функционисању и спровођењу наших пројектних активности.

АSK конкурс

Отварамо конкурс за две врсте позиција – пројектне координаторе (плаћена позиција) и практиканте организације (волонтерска позиција)

О организацији –
Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК је удружење грађана које више од седам година афирмише различите аспекте културе у свакодневни живот грађана, нарочито младих. Као организација која се првенствено бавила хуманитарним активностима, временом је кроз више од 100 различитих пројеката, фундраисинг кампања и консултантских услуга за више од 30.000 младих растао и сам АСК.
АСК данас оснажује младе да кроз различите области попут активизма, јачања вештина запошљивости и бриге о заштити животне средине постану активни носиоци промена у својим локалним заједницама. Поред пројектних активности АСК је покренуо и АСК Центар за Едукацију, како би кроз додатне образовне елементе пружио додатна знања и вештине свим заинтересованим странама.
Први круг пријава је отворен до 31. марта. Пријаве су могуће попуњавањем следећег формулара – https://forms.gle/ej1zBdZFHmtGrvxG6, док ће изабрани кандидати бити позвани на интервју.

Шта нудимо ?
Новој чланици или новом члану тима нудимо искуство рада на пројектима и рада у невладином сектору, као и рад у динамичном, пријатном и инклузивном радном окружењу. Наши фокуси су на развијању вештина и знања потребних за рад у цивилном сектору као и специфичних знања потребних за рад на пројектима. Пројекти које спроводимо су усмерени ка корисницима широм Србије, те се увек трудимо да у нашим активностима користимо прилике за рад, упознавање и размену искустава са људима из целе Србије, али и региона и света.

Пројектни координатор – опис задужења:

  • Спровођење пројекта у сарадњи са менаџером пројекта;
  • Подношење извештаја менаџеру пројекта и Управном одбору организације;
  • Управљање и коришћење алата за вођење пројеката;
  • Припрема извештаја за донаторе у сарадњи са менаџером пројекта;
  • Управљање пројектним активностима и пројектним циклусом (извршавање административних,финансијских, техничких, логистичких, програмских и организационих послова у склопу одобрених пројеката од стране донатора и другим активностима АСК-а);
  • Учешће у дизајнирању нових пројеката и активности АСК-а и припремању предлога пројеката за аплицирање код домаћих и страних донатора и спонзора кроз тимски рад;
  • Успостављање и одржавање добрих односа са сарадницима, донаторима и члановима тима;
  • Друге активности у складу са позицијом, а у односу на потребе тима.

Практикант – опис задужења:
Ово је програм кроз који добијаш прилику да радиш, учиш и усавршаваш се, било то радом на програму и комуникацијама АСК-а или на финансијско-административним пословима.
Дакле, овај програм ти омогућава да се упознаш са основама рада организације, али и да напредујеш до нивоа где ћеш имати прилику да напишеш свој пројекат, водиш пројектне активности или комуницираш активности ка јавности, креираш буџете и озбиљно водиш део административних послова. Пракса такође подразумева да ћеш добити свог ментора, односно, менторку, који ће те обучавати и усмеравати.
Постани део АСК тима! Унапред се радујемо пријавама. За сва питања ту смо и преко мејла – m.rubin@afirmacijakulture.org.

Leave a comment