Да ли сте спремни да у Београду пропутујете цео свет за недељу дана?
Међународна студентска недеља у Београду (International Student Week in Belgrade – ISWiB) представља образовни и културни фестивал који се сваке године традиционално одржава у Београду, главном граду Србије, почев од 2006. године. Он је уједно у највећи фестивал за младе у југоисточној Европи.
Ове године, ISWiB ће се одржати од 18. до 26. јула, под слоганом #НегујмоБудућност, а тема коју ће фестивал обрадити јесте одрживи развој. Радионице ће бити посвећене циљевима одрживог развоја који су представљени у Агенди 2030 Уједињених нација. Неки од глобалних изазова са којима ће се учесници суочити током радионица су сиромаштво, неједнакост, климатске промене, загађење животне средине, мир, правда и други.

15. Међународна студентска недеља

Културни део фестивала чини неколико тематских манифестација као што су Сајам држава, Арт Night, Дефиле застава и многе друге. Више о културним дешавањима можете прочитати на сајту www.iswib.org.
Током фестивала имаћете прилику да размените своје идеје и уверења са младим људима из целог света у окружењу без предрасуда, говора мржње, насиља или ксенофобије. Осим тога, повезаћете се са изванредним стручњацима из различитих области и искористити стечено знање и искуство да унапредите своје окружење или да започнете сопствене пројекте.
Фестивал је отворен за младе људе из Србије и целог света, а своје место можете обезбедити попуњавањем онлајн формулара за пријаву. Линк до формулара можете пронаћи на wеб страници www.iswib.org или на Инстаграм налогу@iswib_.
Процес пријаве има 2 корака:
• Корак 1: Попуните онлајн формулар за пријаву
• Корак 2: Интервју
Пре него што се пријавите, проверите да ли испуњавате услове:
• Кандидат треба да буде студент или особа која је недавно дипломирала.
• Он/она мора имати између 18 и 30 година.
• Кандидат мора да испуни 2 корака пријаве (онлајн формулар за пријаву и интервју).
• Кандидат мора бити потпуно вакцинисан до фестивала
Процес пријаве ће трајати до 20. марта у поноћ. Интервјуи ће бити одржани током марта и априла.
За све додатне информације и питања, можете контактирати организаторе путем друштвених мрежа (Instagram: @iswib_, Facebook: ISWiB, LinkedIn: International Student Week in Belgrade) или на  e-mail: office@isvib.org.
О организатору: Светски омладински талас (СОТ) је омладинско непрофитно и невладино удружење основано 2005. године са идејом умрежавања и оснаживања младих. Наша мисија је успостављање равноправности међу различитим етничким и социјалним групама и решавање свих актуелних глобалних проблема, а нарочито оних који се тичу младих. То управо и чинимо путем најважнијих пројеката организације – Међународна студентска недеља у Београду (ISWiB), Сајам волонтеризма, као и многи други.

Leave a comment