Форум ЗФД Србија расписује књижевни конкурс за необјављену причу “Тренутак кад је мени почео рат”, с намером да понуди књижевни одговор на тему поимања сукоба који су почели распадом Југославије, а завршили се безмало једну деценију касније. Жеља нам је да прикупимо лична сећања, или сећања других људи које сте некад чули, као она која излазе из зоне искуственог и прелазе у фикцију у форми кратке приче.

Конкурс за кратку причу

Фото: Startuj.com (Shutterstock)

Право учешћа на наградном конкурсу имају сви аутори/ке који пишу на босанском, хрватском, црногорском или српском језику.

Рок за слање радова је 31.03.2022. Радове слати на емаил: kratka.prica.forumzfd@gmail.com.

Радови не смеју бити претходно објављени. Текст се сматра објављеним уколико се налази у књизи, часопису и/или на интернету пре објављивања саопштења жирија књижевног конкурса.

Причу треба потписати шифром, а решење шифре са личним подацима, адресом, бројем телефона и е-маил адресом аутора/ке шаље се уз текст.

Дужина појединачне приче не може да прелази 10.000 словних места, укључујући и размаке.

Трочлани жири одабраће за објављивање десет прича, од којих ће три првонаграђене добити новчани износ од 180 евра бруто. У књигу ће поред десет прича одабраних на конкурсу, бити уврштено и петнаест прича по позиву издавача и уредника.

Контакт за додатне информације: +381603119857 или pejovic@forumzfd.de.

Извор: Стартуј 

Leave a comment