У жељи да својим колегама из области електротехнике и рачунарства приближе прве кораке ка успешној каријери, 2006. године родила се идеја о организовању Сајма пословних могућности и стручних пракси – КОНТЕХ. Студенти Факултета техничких наука у Новом Саду већ 15 година успешно реализују Сајам као кључну спону између компанија и академаца заинтересованих за прву пословну прилику или стручну праксу.

Сајам пословних могућности  и стручних пракси 2022

КОНТЕХ 2022

Услед тренутне епидемиолошке ситуације први део овогодишњег КОНТЕХ сајма одржава се у онлајн формату 16. и 17. марта, где ће студенти моћи да присуствују предавањима, дискусијама, посете штандове компанија, и добију прилику да у било ком тренутку ступе у контакт са представницима компанија путем чета или позива.

Преко 25 компанија сваке године организује разнолик спектар активности за студенте у просторијама Факултета техничких наука. Ове године, активности попут хакатона, техничких предавања, радионица, симулација разговора за посао и слично, одржаће се на другом, уживо делу сајма, 21. и 22. марта.

Студенти и кандидати за посао имају могућност да путем онлајн апликације (cv.konteh.org) уруче свој CV послодавцима, чиме себи увећавају шансу за добијање радног места или праксе.

Извор: Стартуј 

 

Leave a comment