Представа Уредник – 15. и 16. март у 20.00 часова у Рефлектор театру.

Рефлектор театар

Сара РАДОЈКОВИЋ
Концепт и режија: Војислав АРСИЋ

Играју: Маја ШУША, Јелена РАКОЧЕВИЋ, Тања ПЕТРОВИЋ ЖИВКОВИЋ, Марко ПАНАЈОТОВИЋ, Александра ЦУЦИЋ, Дарко ИВИЋ, Владан СЛАВКОВИЋ, Милош ЛАЗАРОВ

ДРАМА О ПОСЛЕДИЦАМА ИГРАЊА ИСТИНОМ

Манипулације истином и информацијама нису ствар само савременог тренутка. Оно што јесте карактеристично за данашњи тренутак јесу лакоћа и разноврсност начина којима се истина релативизује као и алати који нам помажу у томе да лажи обучемо рухо истине. Да форма замени сваку назнаку суштине. Међутим, оно што ни у једном времену неће моћи да се „спинује“ и неутралише јесу последице које због медијског замајавања мање или више примећујемо на сопственој кожи. Све док нас не ударе право у сред лица.

Ова драма зато прати динамику једне телевизијске редакције и како се она, што у колективном што у индивидуалном облику, носи са тиме како и које ће информације преносити. Иако се чини да утичу на судбину „тамо неких људи“ видимо како заправо утичу на судбину себе самих. Схватамо зашто се налазе у позицијама у којима се налазе и како их неинформисаност и неангажованост за сопствене животе доводи у позиције у којима се налазе. Како из њих покушавају да се извуку и да ли и зашто (не)успевају.

Ковид пропуснице су обавезне.

Улазнице. 

Leave a comment