Департман ликовних уметности, Академије уметности у Новом Саду, Одсек за вајарство у сарадњи са Студентским културним центром Нови Сад организује изложбу младог нигеријског уметника Данијела “Пенграфера” Ошундароа, који борави у Новом Саду на размени студената.
Изложба се отвара у понедељак, 7. марта у галерији СКЦНС Фабрике у 19 часова и обухватиће скице и скулптуре овог савременог мултидисциплинарног уметника, који ће бити присутан на отварању.

Посети изложбу младог уметника

Изложба ће моћи да се погледа до 15. марта, сваког радног дана од 10 до 18 часова.
Данијел Ошундаро фокусиран је на сензуалну природу уметности, а његов рад усмерен је на приказивање животних компликација кроз комбинацију боја, линија, текстура и симболике. Његова дела објављивана су у следећим медијима: France 24, Global Times, Taipei Times, Le Monde, Guardian, Dnevnik, The Vanguard , Malimbe Africa, као и у многим другим медијима и на блоговима.
Дипломирао је креативне уметности – скулптуру, на Универзитету Лагос у Нигерији, а излагао је у својој земљи и иностранству. У сликарству користи акрил, а у скулптури се служи различитим техникама.

Leave a comment