Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се у суботу, 12. марта у Фабрици СКЦНС-а. На берзи ће се наћи стара издања, нова издања и раритети, а одржаваће се редовно током целе године, сваке друге суботе у месецу.

Берза винила и промоција књиге 12. марта

Овога пута у склопу берзе организујемо и промоцију књиге “Сељобрити 3”, аутора Бранислава Башића Пекара, коју је објавио Студентски културни центар Нови Сад. Промоција почиње у 13 часова, а о књизи ће, поред аутора, говорити и Богомир Богица Мијатовић и уредник издања Јован Гверо.

Из предговора Богомира Богице Мијатовића:

Пекар је бунтовник с разлогом, с дефинисаним политичким ставом, понекад романтични носталгичар, а увек искрен и надасве храбар. Он је рокер на чију су бунтовну поетику пре свих утицали Џони Штулић , КУД Идијоти и Бора Ђорђевић, чије су идеале изневерили, не они који су били њихови следбеници, већ сељобрити из деведесетих, на све три стране, који су следили болесне вође, “курвине синове”, јер “увјек је оних који вјерују”, тако да већ три деценије “из дубине црног мрака слушам(о) звуке народњака”. Мада изгледа да су они дефинитивно победили, борба још увек траје, јер је, како то у једној песми аутор ове књиге рече – “слобода је мој једини капитал”.

Берза почиње у 11 часова и трајаће до 15 часова. Учешће је бесплатно, број излагача је ограничен, а они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл berza.skcns@gmail.com.
Берза ће се одржати у складу са актуелним епидемиолошким мерама Владе Републике Србије, а улаз је бесплатан.

Leave a comment