Са великим задовољством вас обавештавамо да су пријаве за такмичаре за ТАКТ Фест 2022 отворене!

Такт фест позив

Пропозиције:
Право учешћа на фестивалу имају појединци и музичке групе, аутори музичких дела без обзира на географско порекло учесника и жанр музике, а у складу са правилима и етичким кодексом фестивала.

Правила учешћа:
–  Дозвољено је коришћење искључиво акустичних инструмената без употребе ефеката.

–  Дозвољено је коришћење клавијатуре искључиво са бојом клавира и електричне бас гитаре без ефеката

–  Дозвољена је употреба looper-а без претходно снимљених трака, семплова и ефеката –

У такмичарском делу фестивала није дозвољено извођење песама које су претходно издаване Предност имају учесници (самостални извођачи) или аутори песама (у случају групног наступа) млађи од 35 година. На фестивалу се учествује једном ауторском песмом. Поздрављамо извођење песама на матерњем језику иако је дозвољено извођење на свим језицима (ако је матерњи језик језик националних мањина, извођење песама на том језику је добродошло, уз превод песме на српски језик, који ће бити достављен жирију).
Учесници који уђу у финале, поред такмичарске представиће се и са још једном композицијом. Тема за ту композицију биће им дата од стране жирија током фестивала и имаће извесно време да је припреме. Пријаве на фестивал затварају се 01. Августа у 23:00 h.
Фестивал се одржава у Септембру, а тачан датум и локација биће ускоро објављени.
ТАКТ фест је мултимедијални, интеркултурални фестивал који се организује 11. пут за редом у Новом Саду. Почео је као фестивал који је пружао подршку онима који нису имали простора на великим фестивалима. Током година, постали смо интернационални и препознатљиви по промоцији и неговању аутентичног уметничког стваралаштва. Наши такмичари долазе са и без искуства, афирмисани и неафирмисани, а осим у такмичарском музичком делу фестивала, учествују и у свим осталим активностима током вишедневног фестивала: филмском и позоришном делу, перформансима, концертима, трибинама, радионицама и дружењу са учесницима из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске, Пољске, Словачке, Француске и из других земаља.
Организатор ТАКТ феста је Асоцијација Културанова, једна од најуспешнијих организација у области културе из Србије, што потврђују и бројни интернационални пројекти током готово 20 година постојања. Културанова покреће интеркултурални и интерсекторски дијалог у друштву, подстичући креативност младих кроз уметничку едукацију, продукцију културних садржаја и унапређивање јавних политика у области културе и младих. Своје програме реализујемо кроз четири програмске целине: Театарнова, Музиканова, Медианова и Футуранова.

Leave a comment