Студентска асоцијација Универзитета у Новом Саду и Дом културе Студентски град из Београда расписују позив за студенте и студенткиње из Новог Сада који су заинтересовани да постану део Студентског вокалног испољавања под вођством уметничко/кустоског пара који чине Бојана С. Кнежевић и Владимир Бјеличић  у оквиру међународног пројекта “Они живе”.

Отворен позив за учешће у уметничком пројекту “Сви у акцији!”

Отворен позив за учешће у уметничком пројекту “Сви у акцији!”

Сви (Студентско Вокално Испољавање) је замишљено као збир звукова, гласова и покрета који произилазе из свакодневног искуства студената Универзитета у Новом Саду. Вођени идејом да окупе младе људе и чују њихове гласове, те да их подстакну да се политички артикулишу, Кнежевић и Бјеличић желе да створе јединствен тим најприближнији хору како би се опевала актуелна друштвена стварност.

Бојана С. Кнежевић је интердисциплинарна уметница активна у пољу перформанса, видеа, аудио-визуелне инсталације и звучне уметности. Основне и мастер студије, смер Нови ликовни медији, завршила је на Академији уметности у Новом Саду, а Интердисциплинарне уметничке докторске студије на Универзитету уметности у Београду.

Владимир Бјеличић  је завршио основне и мастер студије историје уметности на Филозофском факултету у Београду. Његов рад је базиран на превођењу кустоске праксе кроз перформанс, истраживање репрезентације телесности у дигиталном добу, као и на артикулацији идеја колективизма и равноправности.

Током рада на пројекту, сви учесници би равноправно учествовали у разговорима, писању песама и њиховом извођењу. Као инспирацију тим ће моћи да користи богату фото архиву која илуструје животе у новосадским студентским домовима. Динамика сусрета и рада на пројекту ће бити дефинисана након формирања тима (састављеног од студената и уметничко/кустоског пара) који ће и одредити презентациони формат рада. Оквирни распон за цео процес јесте период од марта до априла 2022. године.

Позивају се сви студенти и студенткиње Универзитета у Новом Саду да пошаљи аудио или видео запис, Тик Ток или Инстаграм линк свог вокалног испољавања у било којој ситуацији независно од места, окружења, повода, доба дана, активности и слично.

Од података, потребно је навести: Име и презиме, факултет и година студија.

Е-маил адреса за достављање материјала: onizive.sauns@gmail.com.

Рок за достављање материјала: 10.03.2022. године.

За пријаву није неопходно певачко умеће, свако осећање је добродошло, а једино се говор мржње неће толерисати!

Leave a comment