Савез студената Факултета организационих наука, под покровитељством Факултета организационих наука, десети јубиларни пут организује пројекат Дани праксе. Ове године, пројекат ће отпочети свечаним отварањем 28. фебруара у хотелу Метропол Палаце. Као и претходних година, циљ пројекта јесте да у оквиру својих пет делова – радионице Спреман за дан(е), сајам компанија, такмичарски део, „Твојих 15 минута“ и панел дискусија – студенте припреми за наредни корак у њиховој каријери и отвори им врата ка новим приликама.

„Из теорије у Праксу“: Савез студената ФОН-а и ове године домаћин Праксама

Дани праксе

Први део пројекта, Спреман за дан(е), одржаће се 1. марта у хотелу Метропол Палаце. Кроз три радионице, делегати ће се упознати са основама неуролингвистичног програмирања – НЛП-а, научиће тајне добре комуникације, како да поставе амбициозне и достижне циљеве, али и то како да теже њиховом остварењу. Такође, студентима ће се представити најефикаснији начин за решавање пословне студије случаја и како ту технику могу применити у својој будућој каријери.

Панел дискусија на тему „Усмереност или свестраност – шта ти бираш?“ одржаће се такође првог дана. Да ли своју пажњу усмерити једној области или је пак проширити на више страна? Како тече процес напредовања ако изаберемо један или други смер? На ова и још многа друга питања студенти ће добити одговоре од панелиста који се налазе на различитим позицијама у пословању, те ће моћи да им пруже сјајне савете.

Делегати који желе да провере своје знање и вештине, моћи ће да се опробају у такмичарском делу, који им пружа могућност да путем решавања студије случаја и радионица освоје вредне награде неке од водећих компанија. Задавање студије случаја одржаће се 1. марта, док ће своја решења тимови презентовати 3. марта у хотелу Метропол Палаце.

„Твојих 15 минута“, део пројекта који се одржава 2. марта у хотелу Метропол Палаце, омогућиће студентима да се опробају у симулацији интервјуа за праксу или посао. Они ће овим путем имати прилику да се сусретну са питањима која могу добити током свог интервјуа за одређену позицију, али ће добити и повратне информације од стране представника компанија како би увидели своје предности и недостатке и како би их унапредили у будућности.

Последњи, али и многима најзанимљивији део пројекта – сајам компанија – одржаће се 2. и 3. марта у хотелу Метропол Палаце. На самом сајму, представиће се више од 20 компанија из различитих области које послују на тржишту Србије, те ће студенти имати прилику да разговарају са представницима сваке компаније, добију информације о отвореним позицијама и начину њиховог пословања. Овом приликом, делегати могу да приложе и своје радне биографије представницима компанија.

Свечано затварање пројекта одржаће се 4. марта у просторијама ГО Врачар и тиме ће се заокружити десети јубиларни Дани праксе 2022. године.

Пријаве за пројекат отварају се 14. фебруара. Више информација о пројекту можете пронаћи на званичном сајту организације, али и Фацебоок и Инстаграм страници. Из Савеза студената ФОН-а поручују да су свим студентима отворена врата пројекта и зато немојте пропустити прилику да стекнете неопходно искуство, прикупите нове, корисне информације и примените у пракси оно што сте до сада учили у теорији.

 

Leave a comment