Студент информатике из Индонезије, Султан Густаф Ал Гозали, успео је да се обогати преко ноћи, након што је колекцију својих селфи фотографија продавао за незаменљиве токене (НФТ) и то из чисте забаве.

Студент из шале понудио своје селфи фотографије на продају и случајно постао милионер

 

Фото: Startuj.com (Shutterstock)

Током пет година он је направио скоро 1.000 селфија док седи испред рачунара, а онда их трансформисао у јединствене дигиталне артикле који се купују, продају и чувају у бази података у којој се документа штите тако да их је немогуће лажирати, пише “Independent”.

Султан (22) је првобитно свакој слици одредио цену од 3 долара, али након што су оне привукле пажњу трговаца криптовалутама, сада свака од њих кошта више од 10.000 долара.

“Учитавам своју фотографију у НФТ”, објавио је студент на Твитеру 10. јануара.

Али већ следећег освануо је нови твит: “Не могу да верујем да су људи заправо купили моје НФТ фотографије, 35 их је већ продато у једном дану”.

Више од 200 његових селфија продато је до краја дана, а у наредних неколико, успео је да прода још на стотине својих фотографија.

“Мислио сам да би могло да буде смешно и забавно да само један од колекционара купи слику мојег лица. Никад нисам мислио да ће неко хтети да купи толико селфија, због чега сам као почетну цену ставио само три долара”, признаје младић.

Његове селфи фотографије сада се продају по цени од чак 12.500 долара по комаду, а цела колекција названа Гозали Евридеј, процењена је на око 1,2 милиона долара.

Локалне пореске власти већ су га контактирале путем Твитера како би га упутиле на плаћање пореза, али он тврди да његови родитељи још увек не знају за његово новостечено богатство.

“Да будем искрен, још увек немам храбрости да кажем родитељима. Они би се питали одакле ми тај новац”, рекао је Султан.

 

Leave a comment