Најбољи стартапи из Србије добиће прилику да представе своје иновативне производе и услуге на глобалном инвестиционом скупу и стартап такмичењу АIM 2022, који ће од 29. до 31. марта 2022. године у оквиру светске изложбе Еxpo 2020 у Дубаију, окупити водеће светске представнике капитала, инвеститоре и предузетнике.

Представи Стартап инвеститорима у Дубаију

Учешће стартапа из Србије омогућиће Научно-технолошки парк Београд, у сарадњи са Annual Investment Meeting (AIM), водећом инвестиционом платформом на Блиском Истоку и Северној Африци, организацијом локалног стартап такмичења за учешће на овом престижном догађају. На локалном такмичењу биће одабрано до 5 стартапа из Србије који ће добити могућност да се представе глобалној публици и инвеститорима у УАЕ. Најбољем међу 5 одабраних стартапа (локалном победнику) биће обезбеђен и директан пласман у глобално финале АIM Startap 2022 такмичења, док ће преостала четири стартапа добити прилику да учествују у pitch такмичењу и боре се за квалификацију у велико финале.

Пријаве су отворене на линку, а стартапи могу аплицирати до 7. фебруара.

Једанаести по реду инвестициони скуп The Annual Investment Meeting изванредна је прилика за све стартапе који настоје да прикупе капитал, увећају глобалну видљивост, прошире се на нова тржишта и успоставе нове пословне контакте.

Догађај је хибридног типа. Котизације су обезбеђене за свих 5 компанија, а трошкови пута обезбеђени су за 3 најбоље рангирана стартапа. У зависности од епидемиолошке ситуације, стартапи могу учествовати и онлине.

Право учешћа на локалном такмичењу имају стартап компаније са до 50 запослених, у већинском српском власништву, које су у досадашњем развоју прикупиле финансирање од најмање 50.000 ЕУР и нису старије од 10 година. Критеријуми по којима ће се оцењивати су: искуство и експертиза тима, тржиште и бизнис модел, досадашњи разултати и планови, индустрија у којој стартап послује, питцх децк и значај учешћа на АIM догађају за даљи развој стартапа.

Annual Investment Meeting (AIM) је иницијатива Министарства економије УАЕ под покровитељством шеика Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, потпредседника и премијера УАЕ и владара Дубаија, која је до сада окупила више од 124.000 посетилаца, око 3.500 излагача и суизлагача као и преко 1.800 говорника из 160 земаља света. Тема овогодишњег издања је “Улагање у одрживе иновације за успешну будућност“, а АИМ 2022 ће још једном бити место сусрета корпоративних лидера, привредника, регионалних и међународних инвеститора, предузетника, те водец́их академских и инвестиционих стручњака, високих владиних званичника и доносиоца одлука.

Извор: Стартап

Leave a comment