У жељи да помогне младима у избору будућег занимања, да подсети на важност улагања у знање и усавршавање, Студентски културни центар  већ годинама je домаћин факултетима Београдског Универзитета. Биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних,  мастер или докторских студија.

СКЦ – Циклус представљања факултета

понедељак, 30. јануар у 18:00 Мала сала

Фармацеутски факултет Универзитета у Београду

Након презентације „Кад порастем бићу фармацеут“ о студијама на Фармацеутском факултету коју ће одржати доц. др сц. Тамара Гојковић, заинтересовани  посетиоци ће имати прилику да послушају и предавање “Значај фармације у савременом друштву”, које ће одржати  асист. др сц. Андријана Милошевић Георгијев. У току предавања присутни ће моћи да се упознају са развојем фармацеутске и биохемијске праксе који прати савремене токове, те старим/новим улогама фармацеута и биохемичара.

четвртак, 2. фебруар у 18:00 Мала сала

Факултет политичких наука Универзитета у Београду

Након класичне презентације факултета, за заинтересоване посетиоце,  биће одржано предавање Зашто (некада) доносимо одлуке које (можда) не желимо?“ , које ће одржати  доц. др Никола Јовић, истраживач и доцент на Факултету политичких наука. Водио је многе истраживачке пројекте за међународне и академске институције, компаније, амбасаде… Помагао је у доношењу одлука  кроз управљање кампањама, консалтинг и истраживања јавног мњења. Посебно га занимају емоције и њихова улога у процесу одлучивања. 

понедељак, 6. фебруар у 18:00 Мала сала

Правни факултет Универзитета у Београду

Презентацију о студијама на Правном факултету одржаће асистент Уна Дивац, Катедра за правну историју.

Након презентације говориће студенти, учесници такмичења у беседништву, које се традиционално, сваке године, одржава на Правном факултету у Београду. Млади беседници ће извести неке од најинтересантнијих говора – од духовитих до“смртно“ озбиљних, на ускоправне или на шире друштвене теме. Њихови говори су не само на реторској, већ и на академској висини, изречени вешто, аргументовано и културно.

четвртак, 9. фебруар у 18:00 Мала сала

Учитељски факултет Универзитета у Београду

Након презентације о студијама на Учитељском факултету, заинтересовани посетиоци ће имати прилику да послушају предавање Даћете ми један капучино за ношење! Речи страног порекла и њихова употреба у српском језикукоје ће одржати  др Љубица Весић, асистент на предметима Српски језик 1 и Српски језик 2. Богатство српског језика огледа се и у великом броју позајмљеница које у наш језик долазе из различитих језика. Многе од њих употребљавамо готово свакодневно несвесни тога да их заправо изговарамо погрешно.

Будите и ви део ове занимљиве радионице и сазнајте које су то речи које најчешће користимо погрешно, а затим покушајмо да утврдимо која су правила адаптације страних речи…

Leave a comment