Полако али сигурно смо испратили све зимске празнике и сада већ о њима препричавамо лепе утиске у прошлом времену. Већ од новембра креће да се захуктава еуфорија и крећу планови и припреме за Нову годину, Божић, српску Нову годину, а у међувремену имамо и неколико слава. 

Време је за постпразнично буђење! unsplash. com

Како се осећамо крајем јануара и да ли примећујемо промену енергије? Сада је време увелико да раскитимо јелку, кућу и да вратимо наките у старе кутије за следећу годину. Лампионе гасимо, најпре врх са јелке скидамо, затим куглице које смо окачили где год нам било згодно. Јелка нам делује тужно када не сија и кад је без накита, а балони су издувани или су већ попуцали. Но, убрзо ћемо је опет китити.

Празнична трпеза је сада успомена и време је да регулишемо оброке и вратимо се у редован и умерен ток исхране. Детоксикација је обавезна као и враћање физичким активностима. Уколико смо набацили килограм-два вишка, значи да смо заиста уживали у празницима. Сада ћемо успоставити поново здраве навике и вратити се свакодневним активностима. Од великог прилива енергије многи сада осећају њен пад. То је знак да је период уживања, опуштања, и комфор зоне прошао и да сада следује циклус активности. Следећу нову годину ћемо дочекати са великом жељом и еуфоријом управо зато што се смењују периоди рада и одмора. 

Враћање у стару форму започнимо лагано крајем јануара, без великих напора и без великог оптерећивања. Енергију ћемо повратити путем уноса здраве хране, путем хидратације, путем вежбања, јоге и путем добрих позитивних мисли. Почетак године је време за почетак акције, за реализацију планова и за поштовање одлука које смо донели. Када све то реализујемо, крајем године се заслужено опуштамо и релаксирамо током празника. Дајемо себи одушка заслужено и тада је време да се и тело и психа опусте у породичном дому или на неком путовању, по избору.

Зато вредно радите да дочекате следећу годину мирне савести и да осетите прилив новогодишње и божићне еуфорије. Срећно вам било враћање свакодневним активностима и послу! Маштајте како радите да бисте заслужили што бољи одмор и мотивације ће бити напретек. На свему морамо радити па и на својим осећањима, мислима и на својој енергији. Среди своју енергетску зону како ти желиш као капетан свог брода који плови тамо где га усмериш. Срећна вам била и ова нова година!

Сузана Марјановић 

Leave a comment