Децембар, када покуца на наша врата,  ми га увелико очекујемо са великом еуфоријом и нестрпљењем! Правимо планове за новогодишње поклоне, разгледамо понуде нових накита за јелку, пратимо снижења одеће, размишљамо о новогодишњој трпези. Радујемо се већ од првог децембра и утркујемо се ко ће раније и оригиналније окитити кућу. 

unsplash.com Да ли сте окружени децембарском еуфоријом?

 

Исто тако, жељно очекујемо прве пахуље да почну да промичу. Деца слушају приче о Деда Мразу и очекују да им он покуца на врата са врећом поклона. Очекују да зашкрипе санке Деда Мраза који ће се зауставити код њихове капије или ће он закуцати баш на  њихова врата стана. Они смишљају жеље које желе да саопште Деда Мразу и радују се причама о њему.

На све стране се утркују продавци који ће понудити оригиналнију и јефтинију понуду накита за јелку и кућу. Све лепше од лепшег и свуда застајемо да погледамо излоге и добијамо свакодневно нове идеје за комбиновањем. Свраћамо у кинеске робне куће, застајемо поред излога, припремамо списак неопходних празничких ситница који стално проширујемо. Исто тако припремамо и списак новогодишњих одлука и планова за 2022. годину.

И ове године немамо велике планове за новогодишњи дочек и путовања највише због ковид епидемије, али свакако се још више радујемо празничној топлини дома и трпези коју припремамо. Допуштамо себи да за празнике имамо обилну трпезу калоричнију него обично, али заслужили смо то задовољство и у то нема сумње.

Спремамо мале поклоне пажње за најближе и очекујемо потајно такође ситна мала изненађења и за нас. Сумирамо шта смо реализовали у односу на планове од прошле године у децембру и ,,подвлачимо црту" наког чега ће уследити наши нови планови, нова надања и нова борба

Да ли сте ви окитили свој дом? Да ли је планер спремам за нове одлуке и циљеве? Да ли смо спремни да сањамо нове снове? Децембар је време је за то!

 

Сузана Марјановић

 

 

Leave a comment